KULTer.hu - Látványos magyar könyvstand Frankfurtban
93814
post-template-default,single,single-post,postid-93814,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Látványos magyar könyvstand Frankfurtban

Különleges látványelemekből épített stand várja 130 négyzetméteren a magyar irodalom kedvelőit a Frankfurti Könyvvásáron október 11. és 15. között. Az új arculatot a kassáki modernizmus és a 21. század találkozása ihlette, Kassák Lajos születésének 130., halálának 50. évfordulójának emlékére.

A könyves eseményen korábban 100 négyzetméteren várta az érdeklődőket a magyar stand, így most nagyobb kínálatra lehet számítani. A magyar megjelenést idén először a KKM-Balassi Intézet Publishing Hungary finanszírozza. A magyar irodalom egyik legfontosabb nemzetközi közvetítője a német könyvpiac, s a legjelentősebb szakmai esemény a Frankfurti Könyvvásár, ahol az idei több mint 7.000 kiállító standja mellett Magyarország megújult arculattal hívja fel a kortárs magyar alkotók műveire a figyelmet.

A stand a Németországban képzőművészként közismert Kassák Lajos legjellemzőbb formaelemeiből, a modernizmus tipikus anyagainak felhasználásával készült a paradigma:ariadné cég tervezésével. A kiállítótér nemcsak nagyobb és látványosabb, idén először arra is lehetőség nyílik, hogy a magyar szerzőket népszerűsítő programok ne külső helyszíneken, hanem a standon belül kapjanak helyet.

A Frankfurti Könyvvásár irodalmi programját az eseményre megjelenő kortárs és klasszikus szerzők műveiből állították össze a szervezők, így megismerheti a közönség Bartis Attila, Kiss Tibor Noé és Szőcs Petra alkotásait is. Térey János Átkelés Budapesten című könyvéről, annak fordítójával, Wilhelm Drostéval beszélget. Temesi Ferenc idén magyarul újra kiadott, Por című kötetét pedig Száraz Miklós György mutatja be. A 2016-ban elhunyt világhírű író, Esterházy Péter Hasnyálmirigynapló című könyvét dr. Jörg Morgenau irodalomtörténész méltatja, majd levetítik az íróról készült emlékfilmet.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum