KULTer.hu - Magyar szuperhősös filmet mutattak be
94127
post-template-default,single,single-post,postid-94127,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Magyar szuperhősös filmet mutattak be

Megrendezték a 6. Primanima Nemzetközi Animációs Fesztivált, melyen elsőfilmes rendezők és filmes egyetemek vizsga-, illetve diplomamunkái versenyeznek. A fesztiválra idén Püsök Botond készített M. Kapitány címmel beharangozó filmet, amely egy nem mindennapi értelemben vett szuperhősös alkotás.

A Primanimának tavaly először készült promófilmje: Visky Ábel Semmi bogár című munkája bejárta az internetet, hamar a nézők kedvencévé vált és a Magyar Filmhét programjába is bekerült. Hagyományteremtő szándékkal idén is egy rövid promófilmmel nyitott a budaörsi fesztivál, mely szándékosan nem animációs technikával készült, mégis kapcsolódik a Primanimához.

Püsök Botond, aki az idei promófilmet készítette, a Színház- és Filmművészeti Egyetem dokumentumfilm szakos hallgatója, s korábban egyebek mellett a Kendeffy című fikciós rövidfilmet, valamint az Angéla című dokumentumfilmet is ő rendezte. A forgatókönyvet Püsök Botond és Kertész Zsanett jegyzi, az operatőr pedig Kürti István. A főszerepben Rainer-Micsinyei Nóra látható, akit egyebek mellett Enyedi Ildikó Testről és lélekről, Cristina Grosan Éjszakai festés, valamint Badits Ákos Boglárka című filmjéből ismerhet a közönség.

Az M. Kapitányban hétköznapi élethelyzetek keverednek egy kis fekete humorral és a csodával: egy fiatal lány az apjának szánt születésnapi tortával igyekszik egy szuperhősfilm castingjára. A meghallgatás azonban régi emlékeket idéz fel benne és lassan rájön, hogy valójában mi is számít igazán az életében, hogy szuperhőssé sem csak egy filmben válhat az ember.

Patrovits Tamás, a Primanima fesztiváligazgatója szerint a fantázia és a valóság határán mozgó alkotás „szerzői rövidfilmként is megállja a helyét, mivel nem egy direkt reklámfilmet kértünk, hanem olyat, ami a Primanima után, önmagában is nézhető. Egy megkötés volt, hogy budaörsi helyszíneken forogjon a film.” A Primanimát október 18. és 21. között tartották Budaörsön.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum