KULTer.hu - Mondd el, mit jelent neked Róma, és nyerj!
93772
post-template-default,single,single-post,postid-93772,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Mondd el, mit jelent neked Róma, és nyerj!

Az idén kilencvenéves Római Magyar Akadémia játékra hívja azokat, akik el szeretnék mondani, meg szeretnék mutatni, mit jelent számukra Róma. A pályázatra egy saját videóval lehet jelentkezni, a nyeremény pedig egy kétfős utazás az olasz városba.

Róma a nyugati civilizáció mind a mai napig kiemelkedő fontosságú hivatkozási pontja, de nem csak
az antik és a keresztény kultúra okán. A város messze több mint relikviák, múzeumok, emlékhelyek tárháza, Róma eleven és nyüzsgő, életerőtől – és persze gondoktól, problémáktól – duzzadó metropolisz.

A Római Magyar Akadémia hazánk egyik legfontosabb kapcsolódási pontja az európai kultúrához. E kapun keresztül Rómához juthatunk, amely város mindenkire másféleképp hat, az ide érkezük eltérően élik meg a tereit, utcáit, a lakosokkal való találkozásokat, hogy aztán ezer élménnyel gazdagabban térhessenek haza.

Ezek az élmények beépülnek a személyiségbe, megoszthatóak a barátokkal, a családdal is. A Római Magyar Akadémia játékának keretében most lehetőség van elmondani, megmutatni, mit is jelent a jelentkező számára Róma, mit kapott tőle, hogyan néz rá a távolból, mit csinálna, ha eljutna oda.

A játék menete a következő: készíteni kell egy rövid videót (akár telefonnal is lehet rögzíteni), amelyen ki-ki felolvas vagy elmond egy olyan magyar szerző által írott szöveget – verset, novella- vagy regényrészletet – amiben magára, illetve a maga Rómájára ismer, ami a legjobban visszaadja vagy legalább megközelíti a saját élményt, elképzelést.

A filmet e-mailben kell elküldeni a szervezőknek az accademiadung90@gmail.com címre, Akadémia90 megjelöléssel. A videót a szervezők közzéteszik a YouTube-csatornájukon (Accadmia d’Ungheria in Roma), illetve az A90 Roma Facebook-oldalon is, ahol a közönség lájkokkal szavazhat a leginkább tetsző darabokra.

A játék 2017. december 10-én zárul, az addig legtöbb lájkot kapó videó készítőjének a jutalma egy két személyre szóló római utazás jövő tavasszal, a Római Magyar Akadémia vendégeként.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum