KULTer.hu - A Netflix lecsapott a Testről és lélekrőlre
94607
post-template-default,single,single-post,postid-94607,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A Netflix lecsapott a Testről és lélekrőlre

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjét a Netflix mutatja be az Egyesült Államokban. Az alkotás február 21-től érhető el az internetes műsorszolgáltató felületén.

A Testről és lélekről premierje a tengerentúlon a Los Angeles-i AFI Fest-en lesz november 12-én. Ez az első magyar film, amit a Netflix megvásárolt, ez óriási áttörést hozhat a produkció nemzetközi ismertsége terén.

A Filmalap támogatással készült alkotás versenyben van az Európai Filmdíjakért és Magyarország hivatalos nevezettjeként a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjáért is.

A fanyar humorú szerelmesfilm története során két zárkózott ember az álmaikban szarvasként találkozik. A Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra. A férfi főszereplő igazi kuriózum, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek. A filmben olyan kitűnő színészeket láthatók még, mint Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin.

A 18 év után új nagyjátékfilmmel visszatérő Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása idén februárban elnyerte a Berlinale fődíját, az Arany Medvét. Sőt a filmkritikusok nemzetközi szövetsége (FIPRESCI) rangos díját, az ökumenikus zsűri díját és a Berliner Morgenpost című lap olvasói zsűrijének díját is. Júniusban – első magyar filmként – elhozta a Sydneyi Filmfesztivál fődíját. A magyar alkotást azóta számos országba vették meg a filmforgalmazók és világszerte több elismerés érte filmfesztiválokon. Németországban, Nagy-Britanniában és Svédországban szeptember végén, Norvégiában, Franciaországban és Svájcban októberben, Kanadában pedig novemberben kerül sor a mozibemutatókra, melyeket további premierek követnek.

Testről és lélekről az Inforg-M&M Film gyártásában készült. Producerei Mécs Mónika, Muhi András, valamint Mesterházy Ernő, operatőre Herbai Máté. Enyedi Ildikó filmje március óta folyamatosan látható a hazai mozikban, eddig mintegy 85 ezren váltottak rá jegyet. Magyarországi forgalmazója a Mozinet.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum