KULTer.hu - Antológia a menekültekért
94947
post-template-default,single,single-post,postid-94947,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Antológia a menekültekért

50 gyerekkönyv-illusztrátor és szerző közreműködésével készülhet el a brit, közösségileg finanszírozott antológia, az Alt-Write: bizonytalan időkre adott kreatív válaszok (Alt-Write: creative reactions to uncertain times). A bevételt az Egyesült Nemzetek menekültügyi ügynökségének, a UNHCR-nak ajánlják fel a szerkesztők.

„Ha nem tetszik a történet, amit a világ mesél, mesélj egy másik történetet” – mondja Mary Hoffman és Rhiannon Lassiter, az anya-lánya szerkesztőpáros, akiknek a nevéhez már kötődik egy háborúról és békéről szóló 2003-as könyv, amit az iraki gyermekek megsegítéséért készítettek.

Az IndieGoGón indított kampány közvetlenül utal az utóbbi egy év viharos történéseire, amelyek a közreműködőket is elgondolkodtatták, mit is tehetnének. Azt választották, amiben a legjobbak. Úgy érzik, felelősségük, hogy a művészet erejével segítsenek értelmezni a borzalmakat. Ennek megfelelően Ben Okri, Carol Ann Duffy, Frank Cottrell Boyce és további elismert szerzők, illusztrátorok ajánlották fel elbeszéléseiket, verseiket és rajzaikat, melyek a fiatal felnőtteket megcélzó kötetben jelennek meg először.

„Az a feladatunk, hogy megsemmisítsük a xenofób tévhitek erejét és elgondolkodtassuk az embereket, segítsünk nekik felfedezni, hogy az együttérzés természetes emberi képesség” – írja Alan Gibbons, aki A fiú, aki nem beszélt (The Boy Who Didn’t Speak) című történettel járult hozzá az antológiához, mely egy megfulladt menekültről szól.

Okri Grenfell Tower, June 2017 című versével, Cottrell Boyce „egy  elveszettekről szóló fabulával” van jelen, amelynek címe The Burning Bush, Duffy pedig History című versével működik közre az antológiában. A kampány szavaival élve a könyv „annak a különös utazásnak a térképe, amit az elmúlt évben tettünk, és egy útjelző, amely megmutatja, merre tartunk.”

Eddig a kitűzött cél, 13 ezer font (4,57 millió forint) 14%-át sikerült közösségi finanszírozással összegyűjteni a 2018 tavaszára tervezett megjelenéshez néhány nappal a kampány lezárulta előtt. Itt tudod támogatni a projektet!

Forrás: Teen Library / The GuardianCrowdsourcing

Borítófotó: Save the Children

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum