KULTer.hu - Kubik Anna színésznő díjat nyert Brassóban
94889
post-template-default,single,single-post,postid-94889,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kubik Anna színésznő díjat nyert Brassóban

Kubik Anna, a debreceni Csokonai Színház társulatának tagja nyerte a legjobb színésznőnek járó díjat a XXVIII. Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon Brassóban.

A seregszemlére, amely az eredeti, újszerű dramaturgiájú előadások bemutatására törekszik, a Csokonai Színház Az ajtó című előadása kapott meghívást, melyben Kubik Anna a különös házvezetőnő, Emerenc alakját kelti életre.

„Minden színház számára fontos a nemzetközi megmérettetés” – mondta a színművész a díj elnyerése kapcsán. Hozzátette: „A debreceni Csokonai Színház társulata azért is érezte különösen megtisztelőnek a meghívást, mert a Nemzetközi Kortárs Dramaturgiai Fesztivál 28 éves történetében eddig nem szerepelt magyarországi előadás”. A díjat az egész társulat szakmai elismerésének tekinti, s hangsúlyozta azt is, hogy „aki ismeri a pályafutását, az tudja, hogy számára még nagyobb jelentőséggel bír a díj elnyerése.”

A november 10-e és 19-e között immár 28. alkalommal megrendezett seregszemlén idén tíz vendégjátékot nézhetett meg a fesztiválközönség. A Szabó Magda-regényből készült debreceni adaptációt óriási közönségsiker övezte november 15-én a Sică Alexandrescu Színházban. A fellépő román, angol, francia és moldovai társulatok között a zsűri hat díjat osztott ki: a legjobb előadás, rendezés, forgatókönyv, színésznő-színész díjakat és a zsűri különdíját is.

A debreceni Szabó Magda-adaptáció rendezője Naszlady Éva, dramaturgja Adorján Beáta volt. A főbb szerepeket Kubik Anna, Varga Klári és Vranyecz Artúr alakítja.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum