KULTer.hu - M. Nagy a Helikon új főszerkesztője
94461
post-template-default,single,single-post,postid-94461,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

M. Nagy a Helikon új főszerkesztője

M. Nagy Miklós műfordító, író, kritikus a Helikon Kiadó új irodalmi vezetője és főszerkesztője november másodikától.

M. Nagy Miklós mögött több évtizednyi kiadói tapasztalat áll, több mint 30 évig dolgozott az Európa Kiadónál, aminek 2013-tól 2017 októberéig az igazgatói posztját töltötte be, aztán a műhely élére Kuczogi Szilvia került.

A folytatásról M. Nagy – akinek a nevéhez olyan szerzők fordítása fűződik, mint Nick Hornby, Bret Easton Ellis vagy Viktor Pelevin – elmondta: „Kiváló alkotói műhelybe kerültem, amely, nem mellesleg, az egyik kedvencemnek, Kurt Vonnegutnak is a kiadója. És még sok más nagyszerű magyar és külföldi szerzőé. Igyekszem gyarapítani ezt a listát, teli vagyok ötletekkel, amelyek majd helikonos könyvekké válnak”.

Sárközy Bence, a a Helikont is magába foglaló Libri Kiadói Csoport kiadási igazgatója így fogalmazott: „Nagyjából a 2000-es évek közepén tettem meg első bátortalan lépéseim nemzetközi könyves rendezvényeken, és már akkor világos volt, hogy leginkább két karizmatikus arcélben – több nyelven beszélő, határozott ízlésű és mindenestől européer kiadóegyéniségben – manifesztálódik a külföldi szakemberek számára a hazai könyves szakma: Morcsányi Gézában és M. Nagy Miklósban. Az elmúlt évtizedben Miklóst tekintettem a legnagyobb konkurenciámnak és egyben példaképemnek, bámulatos olvasottságával, minőségérzékével, új hangok iránti érzékenységével olyan rangot és elismertséget vívott ki magának a nemzetközi kiadói világ rendkívül kritikus közegében, amely példaértékű.”

Forrás: KönyvesBlog

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2018. nov. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum