KULTer.hu - Kányádi is Prima Primissima Díjat kapott
95270
post-template-default,single,single-post,postid-95270,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kányádi is Prima Primissima Díjat kapott

Tíz kategóriában 15. alkalommal vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott december elseji gálaesten.

Magyar építészet és építőművészet kategóriában Farkas Gábor építész; magyar tudomány kategóriában Vicsek Tamás fizikus, akadémikus; magyar sajtó kategóriában Baló György szerkesztő, műsorvezető; magyar képzőművészet kategóriában Birkás Ákos festőművész; magyar oktatás és köznevelés kategóriában Hámori Veronika nyugalmazott iskolaigazgató vehette át az elismerést.

Magyar sport kategóriában Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző; magyar irodalom kategóriában Kányádi Sándor költő, író, műfordító; magyar népművészet és közművelődés kategóriában Bálint György kertészmérnök; magyar zeneművészet kategóriában Eötvös Péter zeneszerző, karmester; magyar színház- és filmművészet kategóriában Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró kapta az egyenként 15 millió forinttal járó díjat. Az ugyanekkora összeggel járó Közönségdíjat a Hazajáró honismereti magazinműsornak ítélték a szavazók.

A Pri­ma Pri­mis­si­ma a három Pri­ma közül került ki. Ma­gyar iro­da­lom ka­tegóriában Kányádi Sándor, Kiss Be­ne­dek és Szilágyi István voltak esélyesek.

2017-ben mintegy 750 jelölés érkezett a 10 kategóriában. A Prima Primissimákat titkos szavazással választották ki a kuratórium tagjai és a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) kiterjesztett elnöksége.

Kányádi Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth-díjas erélyi magyar költő, író, műfordító, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja. Első műve 1955-ben jelent meg Virágzik a cseresznyefa címmel.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. Júl. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum