KULTer.hu - Titkos szobakoncertekkel indul az év
96001
post-template-default,single,single-post,postid-96001,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Titkos szobakoncertekkel indul az év

Szobakoncertekkel startol 2018 elején a Sofar Sounds Budapesten és Debrecenben. A világ, egyébként majd 400 városában jelenlévő koncertsorozat az új évben még több izgalmat ígér.

Először január 4-én Debrecenben rendezik meg a szobakoncertet a titkos fellépőkkel, majd január 10-én Budapesten kerül sor az eseményre. Bár minden top secret, a rendezők elárulták, hogy igazán rendhagyó helyszínek adnak otthont a következő évben a koncerteknek, s pazar zene várja a közönséget. A fővárosi etapban a szervezők várakozásait is felülmúlta a „csillagok együttállása”, szóval bőven jut majd az izgalmakból akkorra is. A részvételhez minden program esetén regisztráció szükséges.

A Sofar Sounds lényege, hogy olyan terekben jelenik meg a zene, ahol korábban nem: bármely szoba, iroda, nappali, könyvtár vagy épp hátsó kert helye lehet a varázslatnak. De mi ebben a varázslat? Olyan koncerteket kapnak a résztvevők, amelyek csak akkor és ott hallhatóak, és csak annak a pár embernek, aki befér. A belépést követően átveszi az uralmat a „pure music” – nincs más, csak a hallgató és a zene. Fülelés, koncentrálás, átszellemülés.

A Sofar Sounds titka, hogy sosem tudható előre, kit fog a közönség hallani. Az információ apránként jut el a jelentkezőkhöz, fokozva az izgalmakat. Először csak az események időpontja lát napvilágot, a helyszínről közvetlenül az esemény előtt már csak azokat értesítik, akiknek sikerült regisztrálniuk.

Természetesen kizárólag olyan fellépőkre lehet számítani, akik valóban varázsolnak a hangokkal, de egyaránt vannak ismert és még alig/sosem látott-hallott zenészek is köztük. A stílus és műfaj itt másodlagos, csak egy dolog közös: alázat a zene iránt az előadó és a hallgatóság részéről egyaránt.

Borítófotó: Reszegi László

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum