KULTer.hu - Vezetőváltás a Hévíz folyóiratnál
95440
post-template-default,single,single-post,postid-95440,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Vezetőváltás a Hévíz folyóiratnál

Változások lesznek a negyed évszázada működő Hévíz folyóiratnál, év végével Szálinger Balázs lemond főszerkesztői megbízatásáról.

Szálinger Balázs első Hévízben megjelent folyóiratközlése éppen húsz évvel a most következő január-februári szám előtt jelent meg, főszerkesztőként pedig hat éve tevékenykedik a lapnál. A József Attila-díjas magyar költő a távozásával kapcsolatban a következőt osztotta meg Facebook-oldalán: „Indokaim közt a legfontosabb az, hogy szeretnék végre írni, csak írni. Köszönöm a bizalmat a kiadó önkormányzatnak, köszönöm Cserna-Szabó Andrásnak a közös munkát, köszönöm az olvasóknak és a szerzőknek. A Hévíz a legjobb kezekben lesz januártól.”

A folyóirattól nemcsak Szálinger távozik, hanem az alapító szerkesztő, a jelenlegi olvasószerkesztő, Cséby Géza is. Nem mondanak azonban végső búcsút a Hévíznek, ugyanis mind a ketten a szerkesztőbizottság tagjai lesznek. 2018. január 1-től a lap új főszerkesztője Cserna-Szabó András, szerkesztője Fehér Renátó, szerkesztőségi munkatársa pedig Vajna Ádám a képviselőtestület döntése értelmében – olvasható a hivatalos Facebook-felületen. A leköszönő főszerkesztő feladatait Fehér Renátó a líra és a tehetséggondozás terén veszi át.

Cserna-Szabó és Szálinger hat éve azonos elvek mentén készítik a lapot. A Hévíz az elmúlt években egyre szélesebb körben szerzett magának rangot, illetve a fiatal, kortárs szerzők egyik kedvelt folyóirata lett, már csak azért is, mert alkotásaikat rendszeresen közlik a lapban. A vezetőváltás után a megszokott módon működik majd a kiadvány.

Az elmúlt évek néhány eredményes döntéséről is beszélt az új főszerkesztő a ZAOL-nak, egyebek mellett, hogy a helytörténeti értékek megtartása mellett magazinszerű tartalmakkal is bővítették a folyóiratot – ilyen például a gasztrorovat vagy a poszter írók és költők fotójával. Ezek mellett egy angol lapszámot és két kötetet is megjelentettek.

Szálinger Balázs saját írói pályájával kíván foglalkozni a későbbiekben, de szerkesztőbizottsági szerepvállalásán túl a Hévíz 25 éves fennállását ünneplő nyári irodalmi fesztivált is megszervezi majd. Év végével viszont az Örkény István-ösztöndíj és az Artisjus szociális ösztöndíj kuratóriumában vállalt feladatairól is lemond.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum