KULTer.hu - Furák, tinik, szerethetők
97149
post-template-default,single,single-post,postid-97149,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Furák, tinik, szerethetők

A 2017-ben több fesztiválon is bemutatott, Szabó Saci és Hatvani Krisztián Képzeletbeli Barátok Klubja című rövidfilmje már online is megtekinthető.

A hazai piacot tekintve a Képzeletbeli Barátok Klubja egészen rendhagyó képi világgal rendelkezik, élénk színhasználata a múlt századvégi szerzői filmeket idézi meg. „Imádjuk a 90-es és a 80-as évek vibe-ját, meg azt, ha mindenki állati béna, de szerethető is egyben. Szerettem volna, ha úgy marad nagyon magyar a film, hogy közben megtartja az amerikai feel-good mozik érzését” – mondta Szabó Saci, a történet írója és rendezője.

A filmet 2016 májusában forgatták le állami támogatás nélkül mindössze 10 nap alatt, egy viszonylag kis létszámú stábbal. A színészek kiválasztásakor sem volt könnyű dolga a készítőknek. „Azt szerettük volna, hogy a film összes szereplője nagyon karakteres legyen, és a maga módján furcsa is. Pertics Villőt a Facebookon találtam meg, és egyetlen képe alapján döntöttem el, hogy őt szeretném a film főszereplőjének. A Britney-t alakító Csúcs Olívia a Pesti Színészakadémia diákjaként került elénk, miután az iskola gyakran együtt működik a Színiakadémia diákjaival. Dióssi Gábor az előkészítés végén ugrott be, és azonnal tudtuk, hogy őt szeretnénk az apa szerepére, a Misit alakító Farkas Olivérre Földessy Margit színitanodájában találtunk rá, Váradi Gáborra pedig Salamon András filmszínész iskoláján keresztül figyeltünk fel. Szóval elég vegyesen állt össze a kép, de azt hiszem, összeállt valami egészen furcsán jó dologgá” – árulta el a főként operatőri munkát végző Hatvani Krisztián és szerzőtársa.

A történet főszereplője, a tizenhét éves Zsófi szabadidejében fantáziál, ezeket pedig a képzeletbeli barátjának, Britney-nek meséli el. A cselekmény azzal kezdődik, hogy egy reggel Britney ténylegesen testet ölt, ettől pedig Zsófi annyira megijed, hogy különböző ördögűzési módszerekkel próbálja eltávolítani az újonnan megjelent lényt. Miután a fiatal lány régi kiszemeltje, Misi elmondja, hogy többen is tapasztaltak már ehhez hasonlót, ismét minden megváltozik.

Az alkotás nem ér véget a Képzeletbeli Barátok Klubjával. A készítők erre az évre több különálló projektet is terveznek, de állításuk szerint a kilencvenes évek hangulatát továbbra is szeretnék megidézni, csupán a műfaj lesz más. Szabó Saci munkásságát a Patreon felületén lehet követni és támogatni.

Forrás: Index

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2018. dec. >>
hkscpsv
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum