KULTer.hu - Íme, az Artisjus zenei díjazottjai
96841
post-template-default,single,single-post,postid-96841,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Íme, az Artisjus zenei díjazottjai

Átadták a 2018-as Artisjus-díjakat, rendhagyó módon ezúttal egy szerzőcsapat is elismerésben részesült, a Margaret Island háromfős szerzői közössége. Az idei átadón, február 1-jén életműdíjat vehetett át Wolf Péter, az év könnyűzenei produkciója pedig a Fishing on Orfű fesztivál jubileumi kiadása lett.

Az Artisjus-díjak célja 18. éve az, hogy az előadók mellett tevékenykedő szerzőkre irányítsa a figyelmet, őket ünnepelje. Az Artisjus-díjat a zenei szakma ítéli oda: a beérkező ajánlásokat az Artisjus vezetőségének tagjai összesítik és döntenek a díjazottak személyéről. Az Artisjus-díjazottak kiválasztásában részt vettek az Artisjus vezetőségi tagjai mellett a junior díjakat odaítélő bizottság tagjai is.

Hét zenei kategóriában ismerték el a szerzőket, valamint idén is átadták a tavalyi év legjobb produkciójának járó díját.

Dijazottak:

  • Könnyűzenei alkotói életműdíj: Wolf Péter
  • Az Év Könnyűzeneszerzője: Závodi Gábor
  • Az Év Könnyűzenei Szövegírója: Tariska Szabolcs
  • Az Év Könnyűzenei Produkciója: Fishing on Orfű
  • Az Év Junior Könnyűzenei Alkotói: Margaret Island szerzői közössége (Füstös Bálint, Lábas Viki, Törőcsik Kristóf), Szeder-Szabó KrisztinaSzendrői Csaba
  • Az Év Komolyzenei Műve: Jeney Zoltán: Aus tiefer Not
  • Az Év Junior Komolyzenei Alkotója: Brandenburg Ádám
  • Az Év Magyarnótaszerzője: Tóth János István

Az irodalmi díjazottak névsora már szintén nyilvános, az elismerések átvételére úgyszintén ezen az ünnepségen került sor. Az irodalmi nagydíjat Berkovits György kapta, a többi irodalmi díjazott: Turi Tímea, Schein Gábor, Földényi F. László és Csabai László.

Borítófotó: Rosta Márk

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. Júl. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum