KULTer.hu - Interaktív krimi az HBO-tól
97220
post-template-default,single,single-post,postid-97220,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Interaktív krimi az HBO-tól

Te választhatod ki, hogy melyik jelenetben melyik szereplő perspektívájából követed végig az HBO egyik legújabb tévésorozatát, a Mozaikot. A Mozaic nevű alkalmazással használhatod ki ennek az újszerű történetmesélési módnak a lehetőségeit; egy kattintás, és a kiválasztott szálon folytatódik a krimi cselekménye.

A forradalminak számító történetmesélést Steven Soderbergh rendező gondolta ki, a munkafolyamatot többéves tervezés előzte meg. Soderbergh szerint kissé unalmassá vált, hogy a hollywoodi filmek általános narratív struktúrája már évtizedek óta ugyanarra az alapra épül. A projekt másik fejese a Universal Pictures egykori elnöke, Casey Silver, akivel Soderbergh a Magic Mike 2012-es bemutatóján ült össze. Ekkor született meg a Mozaic ötlete.

A Mozaic a mobiltelefonokban rejlő, eddig többnyire kiaknázatlan lehetőségek használatával nyújt úttörő filmnézési élményt. Az egyes jelenetek befejezésével az applikáció különböző folytatási opciókat javasol a nézőnek, aki eldöntheti, melyik cselekményszálat kívánja tovább követni. A végkifejletre viszont nem lehet hatást gyakorolni, inkább csak arról van szó, hogy egyéni választások alapján lehet végigkövetni a sorozatot, így a néző sokkal többet megtudhat egy-egy szereplőről.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS és Android operációs rendszerre is, ám egyelőre csak az Egyesült Államokban. Ennek az újszerű élménynek a sorozattá szerkesztett verziója viszont január 22-től már a világ bármely pontján megtekinthető. Az HBO siker esetén további két műsort tervez ugyanebben a formátumban, ám ezekről még nincs információ.

Forrás: HVG

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum