KULTer.hu - Készül Enyedi Ildikó új filmje
97289
post-template-default,single,single-post,postid-97289,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Készül Enyedi Ildikó új filmje

Enyedi Ildikó, a nemzetközi sikereket elért Testről és lélekről rendezője Füst Milán regénye alapján, Feleségem története címmel készíti új filmjét. Az alkotás főszereplője az Adéle élete című filmből ismert Léa Seydoux lesz.

A film gyártását az Arte német-francia közszolgálati kulturális televízió is támogatja – mondta Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója a 68. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale). Az Arte nemcsak a költségvetéshez járul hozzá, hanem műsorra is tűzi majd Enyedi Ildikó alkotását.

A napokban vált véglegessé az is, hogy a Feleségem történetében Léa Seydoux alakítja Lizzyt, a holland hajós, Störr kapitány feleségét.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című munkáját idén Oscar-díjra jelölték, a tavalyi Berlinalén pedig a fődíjjal, az Arany Medvével tüntették ki. A rendező idén is szerepel az eseményen, első nagyjátékfilmjének, Az én XX. századom felújított változatának világpremierjét a szemle klasszikusokat felvonultató sorozatában tartották február 20-án.

Bogdán Árpád Genezis című filmjének világpremierjét is ezen az eseményen tartották. A Berlinale szerzői filmeket és innovatív zsánerfilmeket bemutató Panorama Special szekciójában szereplő munkát jól fogadta a közönség, és máris meghívást kapott több nemzetközi fesztiválra.

A Berlinale magyar szempontból idén is „színes és pezsgő” – mondta Havas Ágnes, rámutatva, hogy nemcsak magyar filmek kaptak lehetőséget, hanem magyar fiatalok is. Így a fesztivál Berlinale Talents nevű tehetséggondozó programjába három magyar alkotót is meghívtak, Csémy Balázs színészt, Tálas Zsófia vágót és Puskás Lilla filmkritikus-újságírót, a tíz legígéretesebb feltörekvő európai színészt bemutató Shooting Stars programban pedig Tenki Réka, a budapesti Örkény Színház társulatának tagja szerepel.

A Berlinale a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválja. A vasárnapig tartó szemlén 78 országból 385 filmet mutatnak be, 949 vetítést tartanak. Az Arany Medvéért és a különböző alkotói kategóriákban odaítélt Ezüst Medve díjakért 19 nagyjátékfilm versenyez.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum