KULTer.hu - Színes lesz a Fishing On Orfű zenei programja
97346
post-template-default,single,single-post,postid-97346,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Színes lesz a Fishing On Orfű zenei programja

A Fishing On Orfű zenei programjában idén még több teret kapnak a fiatalok, számos meglepetésnévre lehet számítani, és a külföldi underground szcéna egyik világsztárja is ott lesz a Panoráma Campingben, a június 20-tól 23-ig tartó fesztiválon.

A Fishingen fellépő angol The Subways az elmúlt évtizedben a világ nagyszínpadainak zömén megfordult már, Magyarországon is többször járt; a zenekar a fesztivál egyik nemzetközi húzóneve.

A The Subways mögött több különleges külföldi csapat is felsorakozik idén Orfűn: a szintén brit Orchards, a női öntudatra nagyban építő punk-rock Petrol Girls, de itt lesz a dallamos gitárzenében utazó angol BlackWaters, valamint a keményebb megszólalást képviselő francia Birds in Row, a cseh Donnie Darko, a lengyel BelzebonG illetve a kolozsvári Palma Hills is.

Ha már Kolozsvár: idén kis túlzással erdélyi különítmény érkezik Orfűre. Jön a sepsiszentgyörgyi sZempöl. Az egyre népszerűbb gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company már a nagyszínpadon kapott helyet, a Fonó Borfalu népzenei kínálatába pedig olyan határon túli magyar népi együttesek kerültek be, mint a Szászcsávás Band, a Heveder, a Tokos vagy az Eztán. Persze a Fonó Borfaluban rajtuk kívül korunk hazai nép- és világzenéjének krémje (Kaláka, Dresch Vonós Quartet, Zoord, Kerekes Band, Parno Graszt) is megjelenik.

A Fishing továbbra is inkább az értékformálásra helyezi a hangsúlyt, szemben a nagy tömegeket kiszolgáló fesztiválokkal. A szervezők szándéka szerint értékteremtő közösségi motor szeretne lenni, akár egy jó klub, lemezkiadó vagy rádióadó. Ahogy azt már jelezte az orfűi fesztivál: 2018-ban több szempontból is visszatérnek a gyökerekhez, hogy szinte szponzormentesen, teljesen függetlenül, a kereskedelmi szemléletre még inkább nemet mondva szervezzék meg a FOO-t.

A fesztivál fő fellépői továbbra is a legjobb és legizgalmasabb hazai underground/alternatív produkciók lesznek:

30Y, Bëlga, Vad Fruttik, Quimby, Hiperkarma, Anna & the Barbies, Péterfy Bori & Love Band, Kiscsillag, Supernem, Soerii & Poolek, PASO, Lóci játszik, Ivan & the Parazol, Bohemian Betyars.

Feltörekvőkre is alapoznak:

Bagossy Brothers Company, Elefánt, Szabó Benedek és a Galaxisok, Esti Kornél, Csaknekedkislány, Blahalouisiana, Konyha, Apey & the Pea.

A Fishing egy saját tehetségkutató programot is elindít tavasszal, hogy a közönséggel közösen töltsék fel a PMFC színpad egyik idősávját.

Exkluzív fellépésre számíthatunk tőlük:

Erik Sumo Band, Tövisházi Ambrus varázs-western-kacatpopzenekara eredeti felállásban, Harcsa Veronikával és Kiss Erzsivel, Óriás, Rájátszás.

Mi mutatja még a zenei felhozatal sokszínűségét 2018-ban?

A hiphoptól (Akkezdet Phiai, Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel) és annak underground vérvonalától (Bobafett, Sör és Fű, Mulató Aztékok, Vicc Beatz) kezdve a friss és izgalmas gitárzenéken át (Fran Palermo, Middlemist Red, Jónás Vera Experiment, The Qualitons, Dope Calypso) az elvontabb vagy akár pszichedelikus produkciókon keresztül (Jazzékiel, Volkova Sisters, Grand Mexican Warlock, Trillion, Korai Öröm, Colorstar, Besh’O’Drom) a magukat nem komolyan vevő zenészekig (Ricsárdgír, Soerii & Poolek, Tudósok) és a keményebb gitártémák művelőiig (Uzipov, Stubborn, Téveszme, PETOFI, Kies, HAW) sokan színpadra lépnek.

A névsor még nem teljes, viszont a napijegyek értékesítése már elkezdődött a Ticketportal és a Tixa hálózataiban. További részletek pedig a fesztivál honlapján olvashatók.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum