KULTer.hu - Szokásjog, pénzhiány
98044
post-template-default,single,single-post,postid-98044,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Szokásjog, pénzhiány

Támogatókat keresnek a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói a Szokásjog című kisjátékfilmjük elkészítéséhez.

A filmet Budapesten szeretnék leforgatni május végén és június elején 8 színésszel, összesen 25 fős stábbal, 8 teljes napon át, több mint 10 különböző helyszínen. A magyar fociultrák világában játszódó Szokásjog elkészítéséhez körülbelül 3.800 dollárra van szükségük a készítőknek. Az egyetem csak limitáltan tudja támogatni a filmtervet, ezért ezért a közönségi finanszírozásban bízva létrehoztak az alkotók egy Indiegogo-oldalt.

A film alkotói Noll-Batek Kristóf Áron forgatókönyvíró, Szentiványi Gábor operatőr, Gor Fanni kreatív producer és Füzes Dániel rendező. A Szokásjog című kisjátékfilm tematikájával illeszkedik Füzes Dániel eddigi munkái közé, aki már előző rövidfilmjeiben (Retorzió, Piszkos munka, Utolsó esély, Ádám fullad) is boncolgatta a dühkezelés, felelősségvállalás és felnőtté válás témáit.

A rendező elmondása szerint: „Az emberek az életben nagyon sok mindentől félnek, kevés lelki önvizsgálatot végeznek. Elfordulnak az érzéseiktől és céljaiktól és ez nagyon nagy frusztrációt és stresszt okoz. Erre a válasz az szokott lenni, hogy valami segítségével ezt a feszültséget megpróbálják levezetni, illetve pontosabban elfojtani. Vannak akik alkohol vagy drog problémákkal küzdenek, egyesek túlhajtják magukat munkájuk terén, mások nem csinálnak semmit, és én a Szokásjog történetén keresztül speciel azt vizsgálom, hogy mi van egy olyan emberrel, aki a személyes válságát agresszivitásban vezeti le. Egy közegben, ahol nincs mit veszíteni, ahol a testvéri összetartozás a legfontosabb, ott könnyű olyan helyzeteket teremteni ahol jogos önvédelem címszóval lehet pusztítani és önpusztítani.”

A film főszereplője, Benedek fiatal huszonéves, a meccsnapokért és hűséges, azonban nem éppen filozofikus jellemükről híres szurkoló bajtársaiért él. Nincs munkája, édesanyjával, Kingával lakik Budapest kerületén, jobb napokat is megélt otthonukban. Élete céltalan, ő frusztrált és dühöngő. A kérdés, hogy vajon meghozza-e életre szóló döntését a változás felé, vagy örökké egy helyben marad.

További részletek a filmről, a támogatásról – például hogy mit nyújtanak cserébe –, illetve arról, hogy kik állnak a projekt mögött az alkotás számára létrehozott Indiegogo-oldalon olvasható.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum