KULTer.hu - Wes Anderson-film is lesz a 25. Titanicon
97589
post-template-default,single,single-post,postid-97589,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Wes Anderson-film is lesz a 25. Titanicon

Hét helyszínen rendezik meg hazánk egyik legnagyobb filmes eseményét, a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált április 4. és 13. között. A 2005 óta versenyfesztiválként is működő rendezvény Wes Anderson Ezüst Medve-díjas Kutyák szigete című filmjével nyit, de itt lesz majd először látható hazánkban Bogdán Árpád Genezis című alkotása is.

A Titanic sokszínű válogatást kínál a kortárs nemzetközi filmtenger legizgalmasabb alkotásaiból. Idén előreláthatólag 45 filmet nézhet meg a közönség, köztük befutott rendezők új filmjeit, elsőfilmesek debütáló alkotásait, illetve kevésbé ismert régiók filmművészetének izgalmas darabjait.

A fesztivál idei vendége Izland, de láthatunk iráni, indonéz, lengyel, szerb, kazah és brazil alkotásokat is, valamint a Hullák a napon (Let the Corpses Tan) című belga thrillert, továbbá Andrus Kivirähk Ördöngös idők című regényének filmfeldolgozását is (amolyan észt Indul a bakterház). Olyan filmeket nézhetnek meg premier előtt a nézők, mint a Veszett vidék című ausztrál dráma vagy A bosszú című francia női thriller. Csak az idei Titanicon lesz látható egyebek mellett az A Ghost Story az Oscar-díjas Casey Affleckkel a főszerepben, valamint Chloé Zhao a világ számos filmfesztiválján – egyebek mellett Cannes-ban is – díjat nyert The Rider című alkotása.

Wes Anderson a Kutyák szigete című új animációs filmje Japánban játszódik, s egy fiatal fiút követ nyomon, aki a kutyáját keresi. Az Oscar-díjra jelölt rendező filmje május 3-tól látható a hazai mozikban.

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vetítései hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban folynak majd, de a tavaly fesztiválhelyszínként bevált „Pop-Up Cinema @ Ódry Színpad SZFE” szintén várja a filmbarátokat idén is. Emellett a Kinoban, a Francia Intézetben, az Art+ moziban és a Magvető Caféban szintén lesznek Titanicos vetítések, illetve kiegészítő programok.

A Titanic végleges programja március közepétől lesz elérhető a fesztivál hivatalos honlapján.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum