KULTer.hu - 350 milliós támogatás egy magyar filmnek
98360
post-template-default,single,single-post,postid-98360,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

350 milliós támogatás egy magyar filmnek

A miniszter félrelép írója, Ray Cooney, valamint John Chapman Kölcsönlakás című színdarabjának megfilmesítésére 353.975 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság. Az alkotás Dobó Kata első rendezése is egyben. A pályakezdő Hartung Attila Z generációs filmje 62 millió forintos támogatást kapott.

Az új magyar vígjáték, a Kölcsönlakás női főszereplője Balla Eszter lesz, aki a Moszkva tér és a Kontroll című kultfilmekben hódította meg a mozik közönségét. A férfi főszerepben Haumann Máté látható majd, a komédia forgatása Martinovics Dorina, Klem Viktor, Kopek Janka, Szabó Simon, Oroszlán Szonja, Fehér Tibor, Iszak Eszter és Majoros Péter Majka szereplésével kezdődik májusban.

A fővárosi Játékszínben több mint egy éve telt házzal játszott kiemelkedő sikerű vígjáték megfilmesítésén Dobó Kata tapasztalt alkotócsapattal dolgozik majd együtt, melynek tagjai Gulyás Buda technikai rendező, Seregi László operatőr, Valcz Gábor látványtervező.

Kölcsönlakás forgatókönyvét az Üvegtigris sorozat alkotói, Búss Gábor Olivér és Kapitány Iván közösen jegyzik. A napjainkba átültetett cselekmény vérbeli vígjátéki félreértések sorozata egy olyan lakás körül, melyet – akár a háziak engedélyével, akár anélkül – mindenki kölcsönvesz ráadásul ugyanarra az éjszakára.

Kölcsönlakás producere Sárosi Mónika. A vígjátékot jövő télen az Intercom mutatja be a hazai mozikban.

Senki nem megy sehova munkacímmel készülhet el az Inkubátor Program keretében a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával Hartung Attila első mozifilmje. A forgatás június végén kezdődik a budapesti éjszaka forgatagában. Hartung filmje lesz az első kifejezetten a Z generációra koncentráló magyar film. Főszereplői mai magyar tinédzserek, digitális bennszülöttek, akik úgy érzik, nekik mindent szabad, nincsenek határok, nincsenek következmények. Tetteiket rendszerint felveszik telefonnal és megosztják, ami rengeteg lájkot hoz. A bandának az érettségi után egy búcsúestéje marad, mielőtt szétszélednek külföldre tanulni. Ezen az éjszakán a fiúk azonban túl messzire mennek…

A főszereplő László Panna, valamint Yorgosz Goletsas amatőr színész, a Deep Glaze zenakar frontembere. Hartung Attila a forgatókönyvet Kerékgyártó Yvonne-nal (Free Entry) közösen írta, az operatőr M. Deák Kristóf. Az alkotók a film kapcsán együttműködnek a vezető magyar alternatív zenekarokkal.

Senki nem megy sehova producere Major István és Iványi Petra, a film a Vertigo Média (koproducer: Kárpáti György) és az Ister Film (koproducer: dr. Korom Norbert) együttműködésével készül.

Hartung Attila filmje a Vertigo Média forgalmazásában lesz látható a hazai mozikban 2019-ben.

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum