KULTer.hu - Divatfesztivál Debrecenben
99156
post-template-default,single,single-post,postid-99156,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Divatfesztivál Debrecenben

Az első jelentősebb helyi divatrendezvényt Debreceni Divatfesztivál (Fashion Festival Debrecen) címmel rendezi meg a Debreceni Egyetem Bán Imre Kultúratudományi Szakkollégiuma és Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszéke május 7. és 9. között.

A rendezvény célja az öltözködéskultúra kreatív, önkifejező és esztétikai erejének tudatosítása és megünneplése. A három helyszínen zajló program május 7-én 17.30-kor indul a Divatfilmek éjszakájával. Az Apolló Moziban tartott gálaműsoron a fesztivál apropóján meghirdetett egyetemista divatfilmpályázat nyertes alkotásai, illetve a régió tervezőinek divatfilmjei tekinthetők majd meg. A rendezvényt Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője nyitja meg.

A további programok helyszínét május 8-án a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ biztosítja: 10 és 19 óra között dizájnvásár lesz látogatható, melyet Nyírő Nikolett szervez, 18 órától pedig Lengyel Zsanett fiatal tervezőkkel, Kopócs Évával, Németh Ninivel és Veszprémi Gabriellával beszélget a fenntarthatóság és a márkázás összefüggéseiről. A program megvalósító partnere az MTA DAB Nyelv-, Irodalom-, Kommunikáció- és Médiatudományi Szakbizottság Kommunikációmenedzsment Munkacsoportja.

Az esemény zárónapján, május 9-én a Debreceni Egyetem tereibe költözik át a fesztivál. A humán- és társadalomtudományok szakértői a divat tudományos jelentőségéről folytatnak eszmecserét 17.30-tól szintén egy kerekasztal-beszélgetés keretében, ahol dr. Séllei Nóra (DE), dr. Orbán Jolán (PTE) és dr. Keszeg Anna (DE) ülnek asztalhoz, Lengyel Emese pedig moderátorként csatlakozik. Este, az Egyetemi Amfiteátrumban Tóth Krisztina Remete című tárcájának szabad adaptációját mutatja be  a DESZínház Lukovszki Judit rendezésében.

A fesztivál kísérőrendezvényeként a szakkollégium hallgatói a SzínMűHely Alapítvány által biztosított stílusworkshopon vesznek részt Szabó Márton István költő-jelmeztervező vezetésével.

A programokra a belépés ingyenes.

PROGRAMOK

Május 7. (hétfő)

17.30–20.30

Divatfilmek éjszakája – BIKSZ filmklub és a filmverseny díjátadó gálája
Az eseményt megnyitja: Láposi Terka, a Vojtina Bábszínház művészeti vezetője
Helyszín: Apolló Mozi, Soós Imre-terem

Május 8. (kedd)

10.00–19.00

Dizájnvásár, Szervező: Nyírő Nikolett
Helyszín: MODEM

18.00–19.30

Divatmárkák és fenntarthatóság – kerekasztal-beszélgetés

Meghívottak: Kopócs Éva, Németh Nini, Veszprémi Gabriella
Moderál: Lengyel Zsanett
Helyszín: MODEM
Szakmai partner: MTA DAB Nyelv-, Irodalom-, Kommunikáció- és Médiatudományi Szakbizottság Kommunikációmenedzsment Munkacsoport

Május 9. (szerda)

17.30–19.00

Divat és társadalomtudomány – kerekasztal-beszélgetés

Meghívottak: dr. Séllei Nóra, egyetemi professzor, dr. Orbán Jolán, egyetemi professzor, dr. Keszeg Anna, egyetemi adjunktus
Moderál: Lengyel Emese
Helyszín: Debreceni Egyetem, Főépület

19.30–20.00

DESzínház-est: Tóth Krisztina Remete című tárcájának szabad adaptációja Lukovszki Judit Anna rendezésében.
Helyszín: Egyetemi Amfiteátrum

Május 9–10. 

10.00–15.00

Divat, önismeret, fenntarthatóság. Stílusworkshop

Foglalkozásvezető: Szabó Márton István, jelmeztervező, író
Helyszín: BIKSZ-DESZ-terem, Debrecen, Egyetem sugárút 13.
Kezdeményező: SzínMűHely Alapítvány

A fesztivál honlapja ide kattintva érhető el, az Instagram-oldala pedig itt követhető, a Facebook-eseménynél pedig jelezheted, hogy ott leszel.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum