KULTer.hu - Dizájnvásár Debrecenben
99187
post-template-default,single,single-post,postid-99187,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Dizájnvásár Debrecenben

Dizájnvásárnak ad otthon a MODEM május 8-án 10 és 19 óra között, amely esemény az első jelentősebb helyi divatrendezvény, a Debreceni Divatfesztivál (Fashion Festival Debrecen) részeként valósul meg.

A debreceni dizájnvásáron a hazai, trendi tervezők darabjai közül lehet szemezgetni, valamint tárlatvezetésen is részt vehetnek az érdeklődők (300 forintos áron), és a tervezők arról is mesélnek, miért érdemes okosan vásárolni, a fenntartható dizájn jegyében. A nap folyamán olyan ruhadarabokat lehet szemügyre venni, megtapogatni, melyekkel általában csak divatfotókon találkozhatunk. Az eseményen való részvétel ingyenes.

Hogy kikre érdemes figyelni a rendezvényen?

DELACIER

Extravagáns ékszer- és kiegészítőmárka, melynek védjegye az acél és a cérnakép technika fúziójából született. A márka filozófiája legjobban a kísérletezésben, újításban és meghökkentésben csúcsosodik ki, mindezt nyers, mégis minimalista elemekkel tarkítva. A kollekciókban az időtlen értékállóság a kifinomult eleganciával találkozik. Az ékszerek mellett az extrém látványdarabok is szerves részeit képezik a kollekcióknak, amelyek a márka karakteres futurista vonalát erősítik.

ALMA ABONYI

Alma egy kamaszkori barátnak és egy szörfdeszkának köszönhetően döntött a képzőművészet mellett a vegyészmérnöki életpálya helyett. Mára a műgyanta megmunkálásának egyik legtapasztaltabb magyarországi szakértője, aki szobrászként nem elégedett meg azzal, hogy mindössze egy-egy kiállítás erejéig legyen jelen – szerette volna, ha a munkái hosszú távon az emberek életének részeivé vállnak, így 2013-ban megalapította prémium kiegészítő márkáját, az Alma Abonyit. Védjegye a hagyományos eljárások és az innovatív megoldások harmonikus keverése, a kreatív kísérletezés.

BETWEEN

Hard sensitive contemporary fashion from Budapest. A brand tervezője, Szabó Csilla előszeretettel játszik az ellentétes erőkkel. A márka szemléletének központjában az újító, merész gondolkodás áll alternatív technológiai megoldásokkal, valamint jellegzetessége, hogy vissza-visszanyúl a természet különféle stílusjegyeihez. A 2017-es tavasz-nyári kollekcióban új irányvonalként jelent meg a fehérnemű, mely illeszkedik a márka merész, szexi, mégis bájos világába.

TRAVELLING FOX

A Travelling Fox Design egy kétfős kis vállalkozás. Kalandokkal, sok-sok növénnyel és csodálatos állatokkal teli rajzaik jelennek meg termékeiken, amelyekkel szeretnék a természet értékeit közelebb hozni és a mindennapi élet részévé tenni számunkra.

WEALL

A márka elsősorban az egyediséget kedvelő nőkhöz és anyákhoz szól, akik a gyermekükkel való szoros összetartozást egységes megjelenéssel szeretnék kommunikálni. A szetteket a tervezői inspiráció fogja össze, és szabadon összeválogatható darabokból áll, melyek a variációk végtelen lehetőségét biztosítják.

KRIDEA

Demeter Krisztina számára kihívás a fenntartható design jegyében egy ősi technika felelevenítésével korszerű tárgyakat alkotni. Készít táskát, övtáskát, klumpát, stólát, ponchót, ékszert… Csak kicsit másképp. Alapanyagai a gyapjú, a víz, egy kis szappan, az idea, valamint az emberi erő és a hozzáadott lélek.

MAMINVENT

Éva, a fenntartható design úttörője Magyarországon, az elsők között volt, aki felismerte a tudatos divat fontosságát. Így alkotta meg a Maminvent márkát, mely kézzel és újrahasznosított alapanyagokból készült termékeket, úgynevezett „rekreálmányokat” takar. Kifordítható, játékos, színes, letisztult, praktikus és minden apró elemében különleges darabok.

LEANEA

A Leanea ékszerek formái érzéseket, emlékeket idéznek, mintha vonalakat rajzolnánk a bőrünkre. Két teljesen egyforma darab nem létezik, arányaik és formáltságuk alapján mégis könnyen párba rendezhetőek, és tökéletes harmóniát hoznak létre.

CHARISZM COLLECTION – FA CSOKORNYAKKENDŐ

„A 100 évvel ezelőtti eleganciát ötvözöm a jelenkor merész stílusával”. A tervező édesapja és nagypapája után örökölte a fa megmunkálásához való vonzódását, míg nagymamája a szabómesterség szeretetét hagyta rá, ezek a felmenőkhöz köthető hagyományok rejtőznek meg az alkotásaiban. Fából és különböző anyagok ötvözésével született csokornyakkendői extravagáns és kicsit bohém darabok.

SHUMLEE

„A kapkodás kultúrája az utolsókat rúgja” – és mennyire egyetérthetünk a Shumlee tervezőjével. Sára kisszériás gyermekruházattal és kiegészítőkkel lesz látható a vásáron a slow life, slow fashion jegyében. Maminvent és Shumlee is a debreceni tervezőket összefogó CSAK Design csapatát erősítik, a közösségből több dizájner is kint lesz a vásáron!

ORSOLYA DARCSI

A debreceni tervező csodálatos selyem, szatén és csipkecsodákkal lep meg bennünket. Eredetileg menyasszonyoknak szánta a köntösöket – és milyen igaza van. De a szervezők ezt kicsit másképp érzik, és úgy gondolják, hogy minden nőnek a ruhatárában kellene lennie egy ilyen csodának: a mindennapi munka mellett ezek a darabok a reggel, az este vagy egy jól megérdemelt vasárnapi lazítás tökéletes kellékei: finom és kellemes darabok, melyben a reggeli kávé elfogyasztása is simogatja a lelkünk.

ONE FASHION

A One Fashion célja a hazai tehetségek ismertségének és kollekcióik népszerűségének növelése. Jóvoltukból olyan hipertrendi márkák is képviselik magukat a vásáron, mint a Karman JewelryDORIDEAANNAMARIA PAPMAKE designescThreeeWisedress1975 /fashion concept. Elegáns, extravagáns, fenntartható darabok.

Még több részlet a Design Vásárhoz készült Facebook-eseménynél érhető el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum