KULTer.hu - Félmilliós díj a cirkuszi irodalmi pályázaton
98923
post-template-default,single,single-post,postid-98923,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Félmilliós díj a cirkuszi irodalmi pályázaton

A Fővárosi Nagycirkusz irodalmi pályázatot hirdet a magyar költészet napja alkalmából a megújuló cirkuszművészet üzeneteinek közvetítése céljából. Költők, írók, dalszerzők, irodalomkedvelők jelentkezését várják.

Ha szereted a cirkusz világát, gyakran jársz a Fővárosi Nagycirkusz vagy az utazó cirkuszok műsoraira, mindig is érdekelt, milyen lehet a cirkuszi élet romantikája, milyen együtt dolgozni állatokkal vagy sok ezer néző szeme láttára átrepülni a levegőn, akkor eljött a lehetőség, hogy verset, novellát vagy dalt írj a cirkuszról.

A Fővárosi Nagycirkusz a pályázattal szeretné olyan pozitív hangulatú művek születését segíteni, amelyek megmutatják, milyen egyedülálló élményt, örömet kap a közönség az egymásra koncentráló, bámulatos fizikai teljesítményt nyújtó artistáktól, zsonglőröktől, bűvészekről és bohócoktól az előadások során. Erő, kitartás, egyensúly, esélyegyenlőség, pontosság, egymásra figyelés – gondolatok, melyek a cirkuszi műsorszámok megtekintése után eszünkbe juthatnak. Ezek művészi megfogalmazására, az átélt katarzis verbális megfogalmazását várják a pályázóktól.

Habár jelenleg is több száz irodalmi alkotás foglalkozik a cirkusszal, legtöbbször a szomorúsággal, a magánnyal kapcsolatban jelenítik meg. Jóval kevesebb mű szól arról, miért szeretik a cirkuszt: a csodáról, a varázslatról, a felfokozott pillanatokról, a hihetetlen teljesítményekről, a cirkuszművészek bátorságáról és ügyességéről, a cirkusz szenvedélyes és fegyelmezett világáról, a nézők ámulatba ejtéséről.

A beérkezett műveket 2018. augusztus 15-ig a csicsely.zoltan@maciva.hu címre várják Csoda a cirkuszban tárgymegjelöléssel, amelyeket azután rangos zsűri értékel és magas pénzdíjjal (500.000 forint + különdíjak) jutalmaz. A győzteseket és a legsikeresebb alkotások listáját 2018. szeptember 21-én, A magyar dráma napján hirdetik ki.

Egy pályázó több művet is leadhat, akár mindhárom kategóriában, terjedelmi megkötés nélkül. Vers, novella vagy dalszöveg esetén a pályamunkákat egyetlen DOC vagy PDF dokumentumban, megzenésített dal esetén MP3-ban kérik a levélhez csatolni.

Az irodalmi művek megszületését a Fővárosi Nagycirkusz a jelenleg futó, vízi cirkuszi műsorának, az Atlantic Flight – Nagy Cirkuszi Utazás megtekintésével is inspirálni szeretné. A költők, írók és dalszerzők szintén a csicsely.zoltan@maciva.hu e-mail címen igényelhetnek jegyet bármelyik, augusztus 15. előtti előadásra a Csoda a cirkuszban irodalmi pályázatra hivatkozva.

A pályázathoz kérik megadni az értesítési adatokat: pontos nevet, címet, telefonszámot és e-mail címet.

A Fővárosi Nagycirkusz fenntartja a jogot, hogy a beérkezett pályaművek egészét vagy részleteit a pályázat meghirdetése után, további ellenszolgáltatás nélkül felhasználja a programjain, közzétegye honlapján, elektronikus vagy nyomtatott felületein.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

1 archív hozzászólás

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum