KULTer.hu - Kezdődik a XII. DESZKA Fesztivál
98412
post-template-default,single,single-post,postid-98412,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Kezdődik a XII. DESZKA Fesztivál

A Nyílt Fórum Félmaratonnal, születőben lévő színházi szövegek részleteinek felolvasásával kezdődik április 6-án (péntek) 14 órakor a XII. DESZKA Fesztivál a debreceni Ady parkban.

A Nyílt Fórum – a Színházi Dramaturgok Céhének szervezésében – nyolc, most készülő drámát mutat be a szerzők és szakmai mentoraik segítségével a kilenc napig tartó DESZKA alkalmával. A kortárs magyar drámák idei seregszemléje huszonöt előadást lát vendégül.

A Kemping című nyitóelőadás – a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának munkája – a fesztivál díszvendége, Háy János művei alapján készült. A válogatók ebben az évadban is a Kárpát-medence kortárs szerzőjű előadásaiból szelektáltak, így három romániai, egy szerbiai és egy szlovákiai magyar szerzőjű előadás is látható lesz a fesztiválon az anyaországból érkező tizenkét vidéki és hét fővárosi produkció mellett.

A fesztiválra az utóbbi években idegen nyelvű előadások is érkeznek. Idén lengyel nyelven, felirattal tekintheti meg a közönség Visky András Pornó című darabját egy különc erdélyi színésznőről.

Az előadásokat értékelő szakmai beszélgetések mellett április 9-én Závada Péter költővel, 11-én Háy János íróval, 12-én pedig Kiss Csaba drámaíró, rendezővel hallhatnak beszélgetést a fesztivál résztvevői. Április 13-án a színházi könyvek kiadója, a Selinunte mutatkozik be.

A fesztivál részletes programjáról ide kattintva olvashatnak az érdeklődők.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum