KULTer.hu - Nemzetközi színházi sikerek Vácon
98605
post-template-default,single,single-post,postid-98605,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nemzetközi színházi sikerek Vácon

Egyetlen színházjegy áráért Magyarország legnépszerűbb zenekarainak koncertjein bulizhat a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó közönsége. Idén is négy ország színházi előadásainak ad otthont a váci fesztivál, július 5-8. között cseh, lengyel, szlovák és magyar társulatok érkeznek a Dunakanyarba.

A szervezők nem titkolt célja, hogy minél több embert csábítsanak be a színházi előadásokra, így a színházjegy mellé ajándék belépő jár a Duna-parti programokra, koncertekre. A fesztivál idei fellépői többek között a Belga, a Punnany Massif, az Ivan and the Parazol, a Tankcsapda, Péterfy Bori, a Vad Fruttik, a Kiscsillag és a Quimby. A magyar együttesek mellett minden nap bemutatkoznak friss bandák a V4-es országokból is.

A színházi kínálat pedig igazi csemegének ígérkezik, a látogatók megismerhetik a régió legmeghatározóbb társulatait.

Csehországból a Svandovo Színház Sábiná Krátká: Sírj, baby sírj! című előadását hozza el. A vígjátékban öt nő egy életvezetési tanácsadó segítségével próbál fényt deríteni a boldogság titkára.

A Varsói Színházi Akadémia és a Łódź-i székhelyű CHOREA Theatre közösen vezetik azt a Hamlet esettanulmány című színházi projektet, amelynek célja a Shakespeare-i kortárs szemlélet kialakítása Stanisław Wyspiański és Jerzy Grotowski szövegein keresztül.

Szlovákiából, Nyitráról az Andrej Bagara Színház társulata érkezik. Ők a Magyarországon született, majd Svájcban élő világhírű író Ágota Kristóf első, A Nagy Füzet című regényének adaptációját állítják színpadra. A fekete humorral átszőtt mese, vízió egy könyörtelen, elembertelenedett világról, a háború és az azt követő ellentmondásos időszak szörnyűségeiről.

A fesztivál utolsó napján a három ország társulatai magyar színészekkel kiegészülve egy közös előadást mutatnak be, amelyet csak egyszer, ezen a napon láthat a közönség.

A teljes program a fesztivál honlapján érhető el, ugyanitt lehet a jegyeket is megvásárolni.

Ha pedig a rendezvény Facebook-oldalán böngésznél, kattints ide.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum