KULTer.hu - A vakság irányítja a világot?
99520
post-template-default,single,single-post,postid-99520,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A vakság irányítja a világot?

25 éve egy erdélyi doktorandusztól kapta önálló estjének ötletét John Malkovich. A hollywoodi színész Ernesto Sabato On Heroes and Tombs című novelláját dolgozta fel, melyet május 23-án Budapesten, Report on the Blind című előadásában mutat be a hazai közönségnek.

Az estet a Budapesti Kongresszusi Központban tartja majd John Malkovich. A Report on the Blind egy igazán érzelmes, felkavaró felolvasóest, melyet a Forbes magazin 2016-ban a világ 10 legizgalmasabb művészeti projektje közé válogatott be.

A novella központjában Fernando Vidal karaktere áll, akinek sajátos nézőpontja szerint a vakság irányítja a világot. Az előadásban megismerjük elmélkedéseit Isten létezéséről és a „Vak szekta” erejéről. A téma azonban nem az egyetlen sajátossága az estnek: a különleges szöveghez egy ahhoz minden ízében passzoló zene kellett, hogy igazán egyedi előadás születhessen.

A választás Alfred Schnittke Piano Concertójára esett. A zene ötlete a produkció promóterétől, Ino Mirkovictól származik, akivel John Malkovich évek óta együtt dolgozik. A feszültségkeltő, diszharmonikus zene tökéletesen kiegészíti az olvasott szöveget; inkább dialogizál vele, mintsem kíséri.

A Report on the Blind című előadás 2016 óta fut telt házakkal. Az előadás főszereplőjét, John Malkovich-ot a híres zongoraművész, Anastasya Terenkova kíséri. Az estet az Óbudai Danubia Zenekar koncertje vezeti fel, teljessé téve a közönség zenei élményét.

Az előadáson elhangzó angol szövegek magyar nyelvű felirattal követhetők.

Jegyvásárlásra itt van lehetőség.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. feb. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum