KULTer.hu - Angyalosy Eszter hollywoodi filmdíjat nyert
99867
post-template-default,single,single-post,postid-99867,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Angyalosy Eszter hollywoodi filmdíjat nyert

Első angol nyelven írt kisfilm-forgatókönyvével megnyerte a Hollywood Hills Screenplay Competition rövidfilmes sci-fi kategóriáját Angyalosy Eszter, aki egyébként az HBO Magyarország munkatársa. 

Az író Fearbuster című alkotása a The Hollywood Hills Awards műfaj szerint kiosztott forgatókönyves díját nyerte el a rövidfilmek körében (Genre short screenplay awards). A forgatókönyvek versenyén összesen 10 fő- és 36 alkategóriában hirdettek nyertest. A magyar győzelem hírét az alkotónő osztotta meg saját Facebook-oldalán.

A HHSC-t idén negyedjére rendezték meg. Hollywood teret ad a világ valamennyi forgatókönyvírójának, színészének, rendezőjének és producerének a kibontakozásra, ennek egy szeletét képezi ez a verseny is, amely lehetőséget ad az írók számára, hogy megmutassák, ők is e filmes központba valók. A nyeremény bizonyos kategóriák esetén pénzbeli, más esetben pedig az egyik legfőbb jutalom, hogy a győztesek elérhetőségeit filmes szakembereknek juttatják el.

Angyalosy Eszter otthonosan mozog a szépírás és műfordítás, valamint most már a forgatókönyvírás terén is. Korábban, mintegy hét éven keresztül az egyik legnagyobb magyar könyvkiadó, a Libri főszerkesztőjeként dolgozott, 2015 óta pedig az HBO Magyarország fejlesztési szerkesztője. Ugyanebben az évben adta ki első kötetét Wonderland címmel, amelynek Baranyai Ákos a társszerzője.

Borítófotó: Németh Dániel

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. máj. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum