KULTer.hu - Ha te is írsz, jelentkezz a HÍR-re!
99385
post-template-default,single,single-post,postid-99385,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Ha te is írsz, jelentkezz a HÍR-re!

Ha szeretsz írni, vagy csak érdekel az irodalom, akkor jelentkezz június 30-ig a Hajdúböszörményi Írótáborba, és a hasonló érdeklődésű fiatalok, valamint elismert alkotók társaságában szerezz igazán maradandó élményeket.

A VII. Hajdúböszörményi Írótábor (HÍR) a Kertész László Hajdúsági Irodalmi Kör szervezésében valósul meg azzal a céllal, hogy minden korosztályhoz, de különösen a fiatalok szélesebb köréhez eljusson a kortárs irodalom.

A költészeti és prózai szemináriumok egyaránt arra szolgálnak, hogy lehetőséget adjanak egyrészt a fejlődésre, a kísérletezésre, másrészt ezek által többet tudhatnak meg a résztvevők arról, milyen folyóiratokat, könyveket érdemes olvasni, hogyan lehet publikálni.

A prózai íróiskolák vezetői Berta Zsolt, Csobánka Zsuzsa, Lanczkor Gábor és Vörös István lesznek, költészeti szemináriumokat pedig Áfra János, Babiczky Tibor, Deres Kornélia, Kemény István, Magolcsay Nagy Gábor, valamint Sopotnik Zoltán tartanak.

A tavalyihoz hasonlóan az idei eseménynek is a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karának Kollégiuma, valamint a Hajdúsági Múzeum ad otthont a tábor névadó városában július 10-től 14-ig.

Az íróiskolák után kötetbemutatókon vehetnek részt az érdeklődők. A vendégek közt minden évben vannak jelentős életművel rendelkező alkotók, de fiatal szerzők is gyakran bemutatkoznak a javarészt felső tagozatos és középiskolás diákok, valamint egyetemisták alkotta közönség előtt.

A nyári rendezvényen együtt él majd irodalom és zene. A következő előadók koncertjein lehet részt venni esténként a Hajdúsági Múzeum belső kertjében: Jász Andris, Nági, Pély Barna, Ruby Harlem, Takács Nikolas.

A tábor meghívott előadói és, moderátorai között pedig Gyöngy Dániel butoh-táncos, Gergye Krisztián kortárs táncos, valamint Papp-Szalai Sándor és Herczeg Ákos kritikusok is szerepelnek.

A tábor részvételi díja 25.000 Ft, ami tartalmazza az íróiskolákon, a koncerteken és az egyéb programokon való részvételt, napi háromszori étkezést, valamint a szállást.

Információ és jelentkezési lap a tábor főszervezőjétől, Papp-Für Jánostól a pappfur@gmail.com e-mail címen kérhető, vagy Ványai Anitától a 06/30 450-80-91-es telefonszámon. A legfrissebb hírekért, további részletekért érdemes követni a tábor Facebook-oldalát.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. okt. >>
hkscpsv
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum