KULTer.hu - Indul az összkulturális közösségi tér
99749
post-template-default,single,single-post,postid-99749,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Indul az összkulturális közösségi tér

Bárki felléphet, táncolhat, énekelhet Debrecen első kulturális közösségi terén, amelyet a Csokonai Színház mögötti Ady parkban nyitottak meg május 18-án. 

Az új, nyílt közösségi tér a Könyvsziget (KöSzi) névre keresztelt utcai könyvszekrénynek is helyet adó területen jött létre. A közösségi könyvespolc egyébként is kultúra- és olvasásnépszerűsítő szándékkal épült. A téren hasznosan tölthetik a szabadidejüket fiatalok és idősebbek egyaránt. A helyszín különleges találkozási ponttá válhat, ahol szabadon lehet beszélgetni másokkal, akár könyvekről és történetekkel kapcsolatos élményekről is. A szervezők számára a kulturális érzékenyítés az egyik kiemelt cél.

Az avatáson Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért is felelős alpolgármestere emlékeztetett rá, hogy a város 2017-ben elkészült kulturális stratégiájában fontos célként jelölték meg olyan terek kialakítását, amelyeken nemcsak hivatásos művészek léphetnek fel vagy programszervezők által hozott produkciók mutatkozhatnak be, hanem bárki, akinek van tehetsége és bátorsága egy színpadon megszólalni.

Az első színpadot az Ady téren állították fel, amelyet májustól októberig használhat bárki, az óvodás csoportoktól az utcazenészekig. A hallgatóságnak a helyi szakképzési centrum egyik szakgimnáziumának diákjai készítettek ülőalkalmatosságot, hatvan darab színes kockát. Az Ady park után további szabad előadói közösségi tereket is kialakítanak majd a város különböző pontjain.

Koroknai Edit, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója hozzátette: heti három alkalommal, 17 és 22 óra között színpadi technikát is biztosítanak az alkalmi fellépőknek, ehhez csak előzetesen regisztrálniuk kell az Ady park igényes arculatú honlapján. Az egyéb időpontokban technika igények nélkül bárki más is használhatja fellépéshez a színpadot.

Elsőképp a debreceni Emma Undressed koncertezik május 23-án (szerda) 20 órától. A banda tavaly megnyerte az Öröm a zene program nyíregyházi regionális döntőjét, továbbá a Dobbantó és az ÉTER Plusz tehetségkutató fesztiválokon is döntőbe jutott. Ezúttal egy különleges akusztikus műsorral lepik meg a közönséget.

Forrás: MTI / Ady park

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum