KULTer.hu - Oscar-díjas filmmel indul az új forgalmazó
99613
post-template-default,single,single-post,postid-99613,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Oscar-díjas filmmel indul az új forgalmazó

Új magyar forgalmazóval bővül a hazai filmes színtér. A  2016-ban alakult, eredetileg dokumentum- és reklámfilmgyártással foglalkozó ELF Pictures 2018 májusától elindítja filmforgalmazási divízióját, s rögtön egy Oscar-díjas alkotással foglalkozik.

Olyan díjnyertes arthouse játék- és dokumentumfilmeket terveznek moziforgalmazásban bemutatni a hazai közönségnek, melyek fontos társadalmi kérdéseket feszegetnek és művészi igénnyel készültek.

Az ELF Pictures első filmje Sebastián Lelio rendező Oscar-díjas Egy fantasztikus nő (Una mujer fantástica) című chilei drámája, főszerepben a transznemű színésznő/énekesnő Daniela Vegával. A szerelemről, gyászról és önazonosságról szóló film a Testről és Lélekről elől hozta el a legjobb idegennyelvű film díját az idei átadón.

Az Egy fantasztikus nő főszereplője, Marina pincérnőként dolgozik és tehetséges énekesnő. Szerelmével, a 20 évvel idősebb Orlandóval a jövőt tervezik. Egyik éjjel, épp miután megünnepelték Marina születésnapját, Orlando rosszul lesz. Marina azonnal kórházba viszi, de a férfit már nem lehet megmenteni. Marina gyanakvó tekintetek kereszttüzébe kerül. Orlando volt felesége megtiltja, hogy elmenjen a temetésre, fia pedig megfenyegeti, hogy kidobja a lakásból, ahol együtt éltek. Marina transzneműsége Orlando családja szemében aberráció. Fájdalmas harcot kell vívnia – mint egész eddigi életében –, hogy önmaga maradhasson: erős, egyenes jellemű, fantasztikus nő.

A chilei Sebastián Lelio (Gloria, A rabbi meg a lánya) szerelmi drámája elnyerte a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat. Az Egy fantasztikus nő kísérőfilmje Kis Hajni, diák Oscar-díjra jelölt, Szép alak című 15 perces rövidfilmje.

A film hazai premierje június 7-én lesz, de elővetítéseken már május 31-től látható lesz országszerte a mozikban.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum