KULTer.hu - Állati lesz az idei Fishing
100292
post-template-default,single,single-post,postid-100292,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Állati lesz az idei Fishing

Idén sem adták szponzornak, inkább a közönségre bízták a nagyszínpadok elnevezését a Fishing On Orfű szervezői. A két legnagyobb zenei helyszínt fokozottan veszélyeztetett vagy kihalás szélén álló állatokról nevezték el, a nagysátort a Misina állatvédő egyesület kapta.

A Fishing On Orfű zenei programjában idén még több teret kapnak a fiatalok, számos meglepetésnévre lehet számítani, és a külföldi underground szcéna egyik világsztárja is ott lesz a Panoráma Campingben, a június 20-tól 23-ig tartó fesztiválon. Kapcsolódó cikkünkben megtekintheted, mely fellépők koncertjein lesz lehetőséged kiengedni a gőzt.

A legnépszerűbb szabadidős programok továbbra is a zenészek által vezetett fröccs- és sörtúrák, de idén már gyermektúrát és erdei vacsorát is terveznek. A színházi helyszín is frissül: idén 3 kamaradarabot is bemutatnak a Muskátli udvar pajtájában: Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója — Hámori Gabriella előadásában, Makar Csudra — Farkas Franciska, Klamm háborúja — Scherer Péter.

Állati színpadok

Már hagyomány, hogy a Fishing nagyszínpadainak neveit a fesztivál közönsége dönti el. Volt, hogy kedvenc háziállatról (Kacat – Beck Zoli kutyája, 2017), vagy már nem élő zenészről (Liszt Ferenc Nemzetközi Nagyszínpad, 2016), esetleg egy fellépő zenekar dalszövegidézetéről (Boldogság, te kurva, 2015) nevezték el a legnagyobb zenei helyszínt. És persze volt, amikor csak odaajándékozták: a második nagyszínpad a 10. Fishingen a hála jeléül Orfűé lett, 2016-ban pedig Kovács Ákos Dadan zenei menedzserről nevezték el.

2018-ban a természet tiszteletének és védelmének jegyében telik a névválasztás. A szervezők a kihalás szélére sodródott állatokra szeretnék felhívni a figyelmet és nehéz sorsú állatfajokról nevezték el a két orfűi nagyszínpadot. A közönség bármilyen fokozottan veszélyeztetett állatot bedobhatott a játékba, de természetesen a fesztivál is ajánlott párat a szervezők kedvencei közül. A szavazás alapján a következő eredmény született: az egyes nagyszínpadnak a Tiszavirág, a kettesnek pedig a Tasmán ördög nevet adták.

Az állatvédelem híveként a Fishing legnagyobb fedett zenei helyszínét idén a Misina Természet- és Állatvédő Egyesületről nevezi el. A jövőre 25 éves egyesület az ország egyik legnagyobb állatmenhelyét működteti Pécs-Somogyon. A szervezők reményei szerint Misina sátor a Misina áldozatos munkáján túl a többi lelkes, az állatok segítségén fáradozó szervezetre is több figyelmet irányíthat.

A Fishing on Orfű fesztiválra már csak szerdai napijegyek kaphatók, és azok is rohamosan fogynak. A fesztivál valószínűleg hamarosan telt házat hirdethet.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum