KULTer.hu - Filmvásznon a magyar Z generáció
100726
post-template-default,single,single-post,postid-100726,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Filmvásznon a magyar Z generáció

A Szabadság híd tetejére is felmegy a forgatás kedvéért az elsőfilmes Hartung Attila, aki ígérete szerint őszintén és nyersen mutatja be a mai fiatalokat és a fővárost. Senki nem megy sehova címmel és amatőr színészekkel készül az első mozifilm a magyar Z generációról.

Hartung Attila idén végzett filmrendezőként a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.

Első közönségfilmjének története szerint Gergő megnyerő, sportos tinédzser, akinek életét befolyásos, bíró apja egyengeti. A fiú az érettségi után egy amerikai egyetemre megy továbbtanulni, ám előtte még bulizik egy nagyot legjobb barátaival, Ábrissal, Bandival és Patrikkal. A banda provokatív videókat készít a netre, versengésszerű kihívásokkal próbál minél nagyobb nézettséget elérni. A határaikat feszegetik. Hangos, vicces négyesük a lányok körében nagyon népszerű. Egy házibulin azonban hirtelen minden megváltozik, a fiúk túl messzire mennek, Gergő fogadásból lefekszik egy lánnyal, Lillával. A buliról készült felvételek botránnyá fajulnak a közösségi médiában, Lilla eltűnik.

A bűntudattól gyötört Gergő beleveti magát a budapesti éjszakába barátaival, hogy megtalálja a lányt és megpróbálja tisztázni a történeteket.

A Senki nem megy sehova női szereplői

A filmben szerepet kapott Stohl András is, azonban a főszerepet a készítők a hitelesség kedvéért egy amatőr színészre, Yorgosz Goletsasra osztották, aki zenészként a Deep Glaze zenekar frontembere. Színészként szerepel Sipőcz András ‘Csipesz’ Youtube vlogger, László Panna, László Zsolt színművész lánya, valamint Songoro Laura is, akit fotósként a hétköznapi, csúnya tárgyak érdekelnek.

A filmben a kortárs alternatív zene is teret kap.

A zeneszerzésében részt vesz Henri Gonzalez, a Fran Palermo frontembere és Konsiczky Dávid a Csaknekedkislányból. A produkció a Filmalap Inkubátor Programja keretében, a Filmalap 62 millió forintos gyártási támogatásával készül, és várhatóan 2019 tavaszán kerül a mozikba.

Borítókép: Sághy Tímea

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum