KULTer.hu - Így lehetsz elismert művész
100434
post-template-default,single,single-post,postid-100434,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Így lehetsz elismert művész

Indul a 2. Budapest Art Mentor program, amelynek a célja, hogy újabb kilenc képzőművésznek teremtsen lehetőséget a hazai és nemzetközi művészeti szcéna megismerésére, illetve az abba való sikeres belépésre.

Már lehet jelentkezni a második Budapest Art Mentor Képzőművészeti Programra, a szervezők 2018. július 7-ig várják a pályázatokat. A jelentkezők közül egy háromfős kuratórium dönti el, ki vehet részt az ingyenes képzésen 2018 őszétől. A döntőbizottság tagjai Ferenczy Bálint művészettörténész, Róka Enikő, a Fővárosi Képtár igazgatója, művészettörténész, valamint Tóth Csaba, az AMC Networks Central Europe ügyvezető igazgatója.

A mentorprogram két féléves időtartamú képzésből áll.

A program képzési része összesen 32 alkalmat ölel fel a két félév alatt: heti egy alkalom. Ezalatt a mentoráltak elsajátítják a szükséges kommunikációs készségeket, pénzügyi és jogi alapokat, megismerik a magyar és a nemzetközi szcéna viszonyrendszerét. Útmutatást és javaslatokat kapnak arra nézve, hogyan prezentálják magukat a célközönségüknek a mindennapi életben és az online világban, hogyan írjanak pályázatot és hol találhatóak a nekik szóló pályázatok. Milyen karrierutak állhatnak előttük és személyiségükből adódóan melyik a számukra megfelelő. Ezeket a szakmájukban vezető szerepet játszó oktatóktól sajátíthatják el.

Ez egy gyakorlati képzés, mely a művészek egyéni helyzetéből indul ki, az alkalmak interaktív jellegűek. Valós, az ő meglévő és vágyott karrierjükön alapuló gyakorlatokon keresztül építhetik fel az alkotók azt a karriermodellt, ami számukra a legjobban működik.

A program másik eleme a szűkebb értelemben vett mentorprogram, mely a mentoráltak és a mentorok közötti szoros munkán és kapcsolattartáson alapul.

A mentorok: Bérczi Linda, a Budapest Art Week igazgatója, Tóth Pál Sándor, art consultant, valamint Vékony Délia, művészettörténész.

A mentoráltak félévkor egy prezentáció formájában, év végén pedig egy csoportos kiállításon mutatkoznak be.

Csak azok jelentkezhetnek a mentorprogramra, akik képzőművészeti diplomával (felsőfokú szakirányú végzettség) rendelkeznek, még nem töltötték be a 40. életévüket és társalgási szinten beszélnek angolul.

A pályázat részletei itt érhetőek el.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. feb. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum