KULTer.hu - Karlovy Vary-ban debütál a Virágvölgy
100604
post-template-default,single,single-post,postid-100604,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Karlovy Vary-ban debütál a Virágvölgy

Csuja László menekülő szerelmesekről szóló bemutatkozó filmjének, a Virágvölgynek a hamarosan kezdődő Karlovy Vary Filmfesztiválon lesz a világpremierje, mégpedig az East of the West versenyprogramban.

Csecsemőlopás és otthonkeresés

A film története szerint a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

Erős indulás Enyedi Ildikó mentoráltjától

A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

Csuja László a Filmalap pályakezdő tehetségek támogatására létrehozott Inkubátor Programjában készítette el első nagyjátékfilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A menekülő szerelmesekről szóló road movie világpremierje a június 29-én kezdődő 53. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon lesz, ahol a régióban készült első és második filmeket felvonultató East of the West versenyprogramban szerepel majd.

A Virágvölgy című magyar roadmovie az ELF Pictures egyik legújabb filmje.

A produkció hazai bemutatójának tervezett időpontja: 2018. augusztus 30.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. ápr. >>
hkscpsv
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum