KULTer.hu - A legjobb pályakezdők a MODEM-ben
101828
post-template-default,single,single-post,postid-101828,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A legjobb pályakezdők a MODEM-ben

Hetven pályakezdő fiatal képzőművész adta be a portfólióját a MODEM tavaszi kiírására, amelynek keretében a 2013 és 2018 között végzett alkotók jelentkezését várta a debreceni művészeti központ. A zsűri döntése nyomán hat művész áll még versenyben az alkotói ösztöndíjért.

Az indulást segíti a friss kezdeményezés

A hiánypótló pályázatot nem korosztályhoz, hanem a diploma megszerzésének idejéhez kötötte az intézmény zsűrije, ezzel is hangsúlyozva azt a törekvést, hogy a művészeti központ kiemelt célja a pályakezdő generáció támogatása és bevezetése a hazai képzőművészeti szcénába. Az elképzelést a vártnál jóval nagyobb érdeklődés övezte, és a kiemelkedően nagy számban beadott, rendkívül színvonalas munkák sora is igazolta.

A döntési folyamat és a döntősök

A beérkezett portfóliókat Don Tamás, a pályázat elnöke és a szeptemberben nyíló, ugyancsak a pályakezdő fiatalokat bemutató kiállítás kurátora, továbbá a MODEM művészeti tanácsának tagjai, Angel Judit, Csontó Lajos, Készman József, Süli-Zakar Szabolcs, Szalai Kata és Vincze Ottó értékelték.

A második fordulóra továbbjutott művészek a zsűri döntése alapján Balogh Viktória, Dobokay Máté, Hordós Boldizsár, Molnár Judit Lilla, Schuller Judit és Tóth Balázs Máté.

A készülő kiállítás és díjak

Ez a hat alkotó augusztus második hetében személyesen, egy prezentáció keretében mutatkozik be a művészeti központban. Az ezután kiválasztott két nyertes pedig 300 ezer forintos pénzdíjban részesül, továbbá egy hónapos alkotói ösztöndíjat kap. Utóbbi keretében két hetet a debreceni MODEM-ben, két hetet pedig Olaszországban, a Római Magyar Akadémián tölthetnek.

Az eredményhirdetést 2018. szeptember 16-án, az Ezek a legszebb éveink? megnyitóján lesz.

Borítófotó: Biró Dávid

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum