KULTer.hu - „Megtaláltuk az arany középutat”
101855
post-template-default,single,single-post,postid-101855,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

„Megtaláltuk az arany középutat”

Villáminterjú Joe Lenzie-vel, a Sigma egyik tagjával

Aligha akad olyan, aki ne ismerné a brit drum ‘n’ bass DJ-párost, hiszen a Sigma Nobody To Love című dala hihetetlen népszerűségre tett szert a bulizó fiatalok körében. A fiúk számos alkalommal megörvendeztették már magyar rajongóikat is, ezúttal a debreceni Campus Fesztiválra látogattak el, ahol a duó egyik fele, Joseph Aluin „Joe Lenzie a fesztiválszezonról és a jövőbeli tervekről mesélt nekünk a fellépésük előtt.

KULTer.hu: Hihetetlenül sűrű a nyaratok, egymást érik a fellépéseitek. Hogyan összegeznéd eddig a nyári turnét? Van kedvenc emléked?

Remekül érezzük magunkat, nagyjából a felén már túl is vagyunk, rengeteg bulit csináltunk. Mindig a kedvenc élményeim közé tartozik az ibizai utazás, ott nagyon jól szórakozunk. Természetesen azt is vártuk már, hogy Magyarországra látogathassunk.


KULTer.hu: Van valami, amit mindig kipróbáltok vagy megnéztek azokban az országokban, ahol felléptek?

Attól függ. A Campus Fesztiválra például korán megérkeztünk, de csak feküdni akartam a hotelszobámban. Gondoltam arra persze, hogy kimozduljunk a városba, de sajnos nem volt rá esély. A show után indultunk is Budapestre, szóval ez csak egy gyors látogatás lett.

KULTer.hu: Mi az első számú túlélési tippetek egy ilyen erős fesztiválszezonra?

Igyatok rengeteg vizet! Ha hőség van, könnyű dehidratálódni, és a következő napon nagyon másnaposnak érzi magát az ember. Szóval erről nem szabad elfeledkezni!

KULTer.hu: 12 éve találkoztatok a Leeds Universityn Cammel (Cameron James „Cam” Edwards). Miként hatottatok egymásra személyesen és szakmailag?

Azt hiszem, mindkettőnknek vannak erősségei és gyengeségei egyaránt. Cam sokkal proaktívabb nálam, ha meetingekről van szó, míg én a stúdióban, a zeneszerzésben és az írásban vagyok inkább az. Kölcsönösen átvettünk egymástól ezt-azt. Úgy gondolom, hogy megtaláltuk az arany középutat, ami remek érzés.


KULTer.hu: Egy igazi nyári himnusszal tértetek vissza idén, ami az Anywhere címet kapta. Mit tudhatunk a dal történetéről?

Nagyon sok régebbi dalunk még egy év munka után sem tűnt kiadhatónak, az Anywhere-rel azonban más volt a helyzet. Ezen a számon néhány sráccal közösen dolgoztunk, és körülbelül két hónap alatt elkészült. Jó érzés, ha ilyen hamar összeállnak a dolgok, nagyon elégedettek vagyunk vele, és ahogy mondtad is, egy igazi nyári sláger lett.

KULTer.hu: Számos nagyszerű előadóval dolgoztatok már együtt az évek során. Várható a közeljövőben egy új együttműködés?

Rengeteg különböző projekten dolgozunk más előadókkal, ám sajnos erről nem mondhatok semmit egyelőre. Nem akarok semmit kiszivárogtatni, de igen, sok zenével készülünk.

KULTer.hu: Nemrég nyilatkoztátok, hogy sok számmal szeretnétek jelentkezni még az idén. Számíthatunk egy új albumra is?

Mindenképpen szeretnénk lemezt készíteni. Egyelőre folytatjuk a single dalok kiadását, hiszen nem mindent egy lemezre tervezünk, de természetesen, ha eljön az ideje, dolgozni fogunk az albumon is.

KULTer.hu: Mi a tervetek az év második felére?

Sok-sok remek zenét írni és élvezni az életet – ez a két legfontosabb dolog!

A borítófotó forrása a Sigma hivatalos Facebook-oldala.

Barna Borbála

szerző: Barna Borbála
honlap e-mail
Barna Borbála 1990-ben született, Balmazújvároson nőtt fel. A Debreceni Egyetemen andragógiából szerzett BA diplomát, művelődésszervező szakirányon - majd a Kodolányi János Főiskolán idegenforgalmi szakmenedzser szakot végzett el. Jelenleg Budapesten él, és szabadidejét főként kulturális eseményeken tölti, illetve ezekről ír.

KULTprogramok

<< 2020. máj. >>
hkscpsv
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Események

  • LP
    • 2020. Júl. 08. - 2020. Júl. 09.
    • Budapest

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum