KULTer.hu - Rekordot döntött Munkácsy az Ermitázsban
102578
post-template-default,single,single-post,postid-102578,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rekordot döntött Munkácsy az Ermitázsban

Bő három hónap alatt egymillióan látták a Munkácsy 65 műalkotásából rendezett tárlatot a szentpétervári Ermitázsban, így az minden idők egyik leglátogatottabb magyar vonatkozású külföldi kulturális rendezvénye lett.

Az Ermitázs legrangosabb helyszínén, a Miklós-teremben állították ki a műveket.

Az április 23. és július 29. között bemutatott anyag Munkácsy Mihály korai népi életképfestészetét, a párizsi szalonképek világát és tájképfestészetét ismertette meg az érdeklődőkkel. Ez lett minden idők legsikeresebb Munkácsy-kiállítása, melyre a festmények a Magyar Nemzeti Galériából és Pákh Imre magánygyűjteményéből érkeztek.

„Ezt megelőzően eddig hat alkalommal – Munkácson, Csíkszeredán, Bécsben, Pekingben, Sanghajban és Moszkvában – rendeztünk külföldön a magyar festőóriás műveiből tárlatot, ami mind hatalmas siker volt, de 300 ezer látogatónál mindig megakadtunk.

Most végre sikerült elérni az egymillió fős álomhatárt.

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság mellett ebben az időszakban rendezték meg a Nemzetközi Gazdasági Fórumot Szentpétervárott, és a Fehér éjszakák miatt is rengeteg látogató érkezett. Szabadidős program keretében így nemzetközi politikai vezetők, diplomaták, valamint több ezer prominens üzletember is felkereste a múzeumot” – emelte ki Pákh Imre műgyűjtő.

Tavaly Balmazújvároson, a Semsey Kastélyban volt látható egy hasonló léptékű válogatás az amerikai magyar üzletember, Pákh Imre gyűjteményéből. Az esemény fel is került a 2018 KULTkiállításai című listánkra. A példátlan szentpétervári sikernek köszönhetően a tervek szerint Munkácsy képei Párizsban és New Yorkban is láthatóak lesznek a jövőben.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum