KULTer.hu - A hazai fenntartható dizájn Helsinkiben
103040
post-template-default,single,single-post,postid-103040,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A hazai fenntartható dizájn Helsinkiben

A Design Hét Helsinki 2018 keretein belül augusztus 30-án nyílt meg a hazai tervezők alkotásait bemutató Fenntartható Design, a fejlődés nyomában című kiállítás a Helsinki Balassi Intézetben.

A kiállítás a fenntarthatóság iránt érzékeny magyar divat- és formatervezők munkáit mutatja be.

A helyszín a Helsinki Balassi Intézet – Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériája. Egybegyűjti azon tervezők munkáit, akik kiemelkedően fontosnak tartják a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézést, és a fenntartható fejlődés koncepciója szerint alkotnak. A kiállított tárgyak között szerepelnek bútorok és ékszerek, ruhák, táskák és cipők. A fenntarthatóság ezeknek a tervezőknek nem pusztán az újrahasznosított alapanyagokat jelentheti, de vegán vagy környezetbarát anyagokat, és az előállítás, gyártás társadalomtudatos módját is.

A kiállító márkák és tervezők:

Manera – studio – Budapest, Botanika, Ursuslupus, NES shoes, Vetlényi Alma, Veszprémi Gabriella, Repityke, Printa, Temesi Apol, Pressed Pets, Paper Up!, Fészek Részek, Misija design, Tóvaj Rozi, Deme Tamás, Plié by Atelier, Medence Csoport, Malinko bag, ESZKA és Faludi G.

A Helsinkiben megvalósuló kiállítás célja, hogy segítse a feltörekvő magyar designerek nemzetközi ismertségét, és párbeszédet kezdeményezzen a fenntartható design aspektusairól finn és magyar alkotók között.

A kiállítás divatszekciójában olyan magyar kortárs designerek munkái kapnak helyet, akik árnyalni kívánják az ökodivat problémakörét.

Elsősorban az alapanyagok felhasználási lehetőségeire, társadalmi és gazdasági szempontjaira fókuszálva. A tárgytervezési részlegben kiállított munkák szintén a fenntartható fejlődést segítő gyakorlatokra mutatnak példákat” – mondta Fazekas Fanny, a kiállítás szervezője.

Fazekas Fanny korábban azonos tematikával szervezte meg a Fenntartható design, a fejlődés nyomában című kiállítást, amit a 2017-es Design Hét Budapest keretében láthatott a közönség. E két kiállítás tehát kapcsolatot teremt a finn és a magyar főváros nemzetközi design seregszemléi, valamint a finn és magyar designerek munkái között.

A kiállító tervezők munkái szeptember 8-án és 9-én megvásárolhatók a Helsinki Design Week vásárán Suvilahtiban.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum