KULTer.hu - A színház, ha művészek vezetnek körbe
103241
post-template-default,single,single-post,postid-103241,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

A színház, ha művészek vezetnek körbe

Különleges nyílt nappal indítja az évadot a Spirit Színház, szeptember 15-én művészek – többek között Gulyás Dénes és Papadimitriu Athina – vezetik végig a színház terein az érdeklődőket, akik emellett a Mario és a varázsló és a Dorian Gray nyílt próbájára is betekinthetnek.

Hogyan működik egy színház, milyen egy próbafolyamat? Hol tartják a jelmezeket, és milyen lesz az új kamaraterem?

A Spirit Színház évadnyitó nyílt napján, szeptember 15-én (szombat) 11 és 17 óra között ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A közönség a vendégváró tértől a technikusi pulton és a színészöltözőn át az új kamarateremig bejárhatja az épületet.

Sőt, a nézők szerepcserével beülhetnek az előadások díszleteibe.

A fogadótérben többek között Megyeri Balázs Blaise muzsikál. Papadimitriu Athina koncerttel egybekötött vezetést tart, de Gulyás Dénes, valamint Eszes Szabolcs és Réti Barnabás vezetésével is megismerhetik a teret az érdeklődők.

Az érdeklődők két nyílt próbába is belenézhetnek.

Október 18-án mutatja be a Spirit Színház Thomas Mann Mario és a varázsló című művét, a világszerte ismert operaénekes, Gulyás Dénes ezzel a darabbal debütál prózai rendezőként, míg az évad első bemutatója a Dorian Gray lesz.

Oscar Wilde egyetlen regénye, a korának botránykönyveként elhíresült Dorian Gray arcképe görbe tükröt tartva mutatja be a társadalmat, amelyet elvakítanak a külsőségek, s ahol bármit képesek megtenni az élvezetek hajszolásáért.

A gazdag, gyönyörű és naiv fiatalember, Dorian Gray megszállottja a gondolatnak, hogy örökké szép és fiatal maradjon, ezért akár a lelkét is eladná.

A vágya egy festmény segítségével válhat valóra. A művet szeptember 20-án Czeizel Gábor rendezésében mutatják be a Spirit Színházban, a címszerepben Eszes Szabolcsot, a további szerepekben Réti Barnabást, Perjés Jánost, Bakonyi Alexát, Perjési Hildát és Pásztor Tibort láthatjuk.

A Spirit Színház nyílt napjához kapcsolódóan a színészek idegenvezetésére, a gitárral kísért koncertre vagy a nyílt próbára a színház Facebook-oldalán lehet regisztrálni.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum