KULTer.hu - Varga Ákos a KULTer stART díj első nyertese
103293
post-template-default,single,single-post,postid-103293,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Varga Ákos a KULTer stART díj első nyertese

A KULTer stART díjat a KULTer.hu 8. születésnapja alkalmából alapította a kortárs kultúrportál szerkesztősége az olvasók támogatásával. A shortlistre került szépírók, könyv-, film- és lemezkritikusok, tudósítók közül végül Varga Ákos került ki az első helyen.

KULTer.hu szerkesztősége kezdettől fontos feladatnak tartja, hogy segítse a fiatal kritikus- és szépírógeneráció képviselőinek indulását, s lehetőségeihez mérten támogassa későbbi munkájukat is, az idén alapított KULTer stART díj is ezt a célt szolgálja.

A litKULT, a popKULT, a vizuálKULT és a Szépirodalom rovat vezetői 2-2 30 év alatti szerzőt jelöltek:

Benke Andrást, Berényi Csabát, Bokor Krisztiánt, Kerber Balázst, Mikoly Zoltánt, Nagy Hajnal Csillát, Ruzsonyi Gergelyt és Varga Ákost. A 8 tagú szerkesztőség a 8-as listára került szerzők közül választotta ki a nyertest.

A győztes, Varga Ákos 1991-ben született, a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar, valamint filmelmélet-filmtörténet alapszakon 2014-ben, majd pedig ugyanott vizuális kultúratudomány mesterszakon 2016-ban. Rövid ideig televíziós műsorszerkesztőként dolgozott, jelenleg pedig a Viacom egyik csatornájának (RTL SPIKE) programszerkesztőjeként tevékenykedik. Szabadidejében elhivatott szabadúszó filmforgalmazó és a KULTer.hu portál állandó szerzője. Akár korhol, akár dicsér, minden során érezzük a filmek iránti kiapadhatatlan lelkesedését és szeretetét.

Problémaérzékeny felvetéseihez mindig magabiztos szakmaiság társul.

Interjúifesztiválbeszámolói és a magyar KULTfilmes listái kiforrott, színvonalas és alapos munkák. A KULTer.hu 2015 óta közli írásait, amelyek a magyar filmek (mint amilyen a Lajkó – Cigány az űrben vagy a Virágvölgy) mellett például a Coen-testvérekSoderberghPaul Thomas Anderson vagy épp Ruben Östlund friss alkotásait is a maguk komplexitásában vizsgálták, értékes és fontos kritikai észrevételeket fűzve hozzájuk.

A KULTer.hu 8. születésnapján, szeptember 25-én (kedd) 20 órától a debreceni Nagyerdei Víztorony H2O Galériájában Áfra János főszerkesztő köszönti az egybegyűlteket, majd átadja a KULTer stART díjat az idei győztesnek. Az elismerés összege – olvasóink (Béres Zsuzsa, Csikós Attila, Janáky Marianna és Marton-Ady Edina) támogatásának köszönhetően – 100.000 forint. A pénzjutalom egy, a KULTer.hu profiljához illeszkedő ajándékcsomaggal egészül ki, amely Tamus István értékes akvarellfestményét, a debreceni Líra könyvesbolt által felajánlott könyveket, valamint a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Háza bérletét foglalja magába.

A félévnyitó KULTerdő keretében a közönség személyesen is megismerheti Varga Ákos filmkritikust.

Ebben a vizuálKULT rovat szerkesztője, Váradi Nagy Péter lesz segítségünkre moderátorként. A beszélgetés után felolvasnak verseikből a KULTer.hu fiatal szerzői, Kósa Eszter, Kovács Edward, Juhász Tibor, Papp Gréta és Szegedi Eszter. Az est a 100 ezer költő a változásért című nemzetközi programsorozathoz kapcsolódva valósul meg. A belépés ingyenes.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. jún. >>
hkscpsv
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum