KULTer.hu - Rózsaszín keresztény templom Kínában
104284
post-template-default,single,single-post,postid-104284,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rózsaszín keresztény templom Kínában

Pasztellpink melléképülettel egészítették ki a délkelet-kínai Huaxiang templomot. A keresztény építmény főhajója az 1930-as években készült, ma az új épületrész amfiteátrumszerűen kialakított tetején szabadtéri miséket is celebrálhatnak Fuzhou városában.

Az új termet és közösségi teret az tette szükségessé, hogy a környék keresztényei lassan kinőtték a templomot, megnőtt ugyanis a számuk. A pasztellpink melléképület több kisebb helyiség mellett egy ezerötszáz és két ötszáz férőhelyes teret is tartalmaz.

Építése idején, nyolcvan éve a templom még kimagasodott az egyemeletes házak közül. Mára irodaházak és lakótömbök vették körbe, így a megbízott iroda, az Inuce egyik célja a rendhagyó tervrajzzal az volt, hogy a templom visszakapja eredeti pozícióját.

„Az új közösségi teret annak megfelelően képzeltük el, hogy megtestesítse a gyülekezet megváltozott önképét, és ezt közvetítse a városi közönségnek” – mondta Dirk U Moench, az Inuce igazgatója. Az új épület a növekedésével megfiatalodott gyülekezet hozzáállását is tükrözi, akik nem akarnak többé vallási kisebbségként meghúzódni a társadalomban, hanem aktívan hozzájárulnak annak működéséhez.

Az egész épületet kavicsos díszvakolat borítja, ettől kapta a környezetétől elkülönülő színét, a melléképület tetején pedig két szögletes amfiteátrumot is kialakítottak.

Forrás: Dezeen

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum