KULTer.hu - Xbox és csocsó a kamaszkönyvtárban
104460
post-template-default,single,single-post,postid-104460,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Xbox és csocsó a kamaszkönyvtárban

Kamaszhíd néven nyílt újra a Gödöllői Városi Könyvtár valahai Infohíd részlege. A kamaszkönyvtárban süppedős szőnyeg és játékok egészítik ki a modern, színes berendezést, hogy tinédzser szemmel nézve is vonzóak legyenek a könyvespolcok.

A Hídavató névre keresztelt nyitórendezvényt október 12-én tartotta a könyvtár. Ám a „híd pilléreit” 2015-ben kezdték el lerakni, azóta több progresszív kezdeményezés is a fiatalokat célozta meg. Ez idő alatt egyértelművé vált, hogy a sikeres kamaszklubok számára már nem elegendő a gyermekkönyvtár. Megalapították az ifjúsági gyűjteményt, amelyet a kamaszok által kitalált kategóriákba rendeztek.

A romantikus könyvek például a „Most akkor járunk?” jelzésnél találhatóak, a „Rossz voltam” pedig az úgynevezett rázós könyveket takarja.

Elhelyezkedése szimbolikus: a gyermek és felnőtt könyvtárat összekötő folyosó tökéletes a kamaszok számára. Távol van a nagyobb forgalmú helyektől, elzárt, ugyanakkor üvegablakaival mégis a tágasság érzetét kelti.” A Kamaszhidat igazi közösségi helynek szánja a könyvtár.

Lehet itt társasozni, xboxozni, csocsózni, ingyen van a wifi, és szobabiciklivel telefont is lehet tölteni.

Kényelmes fotelek, valamint tágas, laptoppal ellátott íróasztalok is várják az olvasókat, akik akár a digitális rajzpadot, a képregény- és DVD-gyűjteményt is használhatják. A kiállítási térben a helyi diákírókör tizenhét éves írónője, Bársony Viktória illusztrált szövegei, valamint a fiatal illusztrátor, Ódor Benjámin rajzai lógnak. A megnyitóünnepségen On Sai-jal és Róbert Katalinnal találkozhattak az olvasók, zárásul pedig a gödöllői Bartos Janka slammelt. A kulcsátadással megkezdődött a városban az Ifjúság Éve.

Forrás: Librarius

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum