KULTer.hu - Debreceni rendezés nyert Brassóban
105220
post-template-default,single,single-post,postid-105220,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Debreceni rendezés nyert Brassóban

Szabó K. István kapta a legjobb rendezés díját a 29. Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon Brassóban Örkény klasszikusa, a Macskajáték debreceni színreviteléért.

A Csokonai Színház másodjára szerepelt a térség egyik legrangosabb színházi eseményének versenyprogramjában.

Idén olyan színházak társaságában, mint az athéni Nemzeti Színház, a grúz Dráma Színház, a Kisinyovi Nemzeti Színház, a neves bukaresti Odeon vagy épp a Comédia.

Szabó K. István tizenöt éve a brăilai De Sade Márkiné című előadásával vett részt a fesztiválon először, most a debreceni társulattal a Macskajáték című produkciót kísérhette el a román városba.

„Ez egy olyan előadás, amely az öröm jegyében született.” – mondta a rendező.

„S nem csak Örkény csodálatos kisregénye életigenlésének köszönhetően, de annak a társulatnak is, mely egy újjáépülési folyamat közepette komoly elhivatottsággal vall az értékteremtésről. Egy díj még nem igazol semmit, de megerősít abban, hogy mások is látják a szándékot, azt a sajátos árnyalatot, hogy a fojtogató érzés ellenére – amint azt az előadás egy lelkes nézője frappánsan megfogalmazta – van benne levegő.”

A debreceni színház tavaly a Szabó Magda regénye alapján készült előadással szerepelt a brassói Nemzetközi Kortárs Drámafesztiválon.

Az ajtó című előadás is sikert aratott, hiszen Emerenc szerepéért Kubik Anna nyerte el a legjobb színésznőnek járó díjat.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum