KULTer.hu - Újra a mozikban a Cinema Paradiso
105422
post-template-default,single,single-post,postid-105422,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Újra a mozikban a Cinema Paradiso

Harminc évvel ezelőtti premierjéhez kapcsolódva felújított és digitalizált formában ismét mozikba kerül Magyarországon Giuseppe Tornatore Oscar- és Golden Globe-díjas filmje, a Cinema Paradiso – közölte a forgalmazó Cinenuovo Kft. ügyvezetője.

A Cinema Paradiso-t felújított formában csütörtöktől játsszák újra a magyar mozik. A 123 perces alkotást ezúttal eredeti hanggal, felirattal vetítik. Az eredetileg 1988-ban bemutatott filmnek a rendező irányítása mellett készítették el a feljavított, digitális verzióját – mondta el Maresch Dániel, a Cinenuovo ügyvezetője.

A filmforgalmazó cég évek óta többségében olasz, kisebb részt más európai országok filmjeit forgalmazza. Azt látják, hogy a rajongók és a szakma is érdeklődtek a Cinema Paradiso újbóli vetítése iránt, hiszen televízióban sok éve nem játszották, de ennek a filmnek amúgy is mozivásznon van a helye. A Cinema Paradiso a mozi hőskoráról, a szerelemről és a filmek iránti szerelemről szól.

A három évtizeddel ezelőtti premier után több mint száz filmdíjat nyert el.

A Cinenuovo szerint az elmúlt évtizedekben csak nagyon kevés olasz film jutott el hozzánk, éppen ezért fordult a cég figyelme Olaszország felé. Tavaly a Paolo Genovese rendezte Teljesen idegenek hozta meg az igazi áttörést számukra a magyar mozikban.

A vígjáték az elmúlt év legsikeresebb európai filmje volt Magyarországon, a nézők száma mostanra elérte a 80 ezret.

A fővárosi Tabán moziban éppen 100. hete vetítik folyamatosan, ami olasz film esetében évtizedek óta példátlan siker. A közönség mellett az alkotókat is megfogta a történet: hamarosan bemutatják a Teljesen idegenek magyar remake-jét BÚÉK címmel, de a filmes átdolgozás mellett színpadi változat is készül a történetből.

A szexuális poénokra fókuszáló vígjáték, a BÚÉK december 6-tól lesz látható a mozikban.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. máj. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum