KULTer.hu - Nemes Jeles útján a Virágvölgy rendezője
106044
post-template-default,single,single-post,postid-106044,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nemes Jeles útján a Virágvölgy rendezője

Csuja László, a Virágvölgy rendezője Nemes Annával közösen már a következő, A teremtés koronája című filmtervén dolgozik, amellyel meghívást kaptak az egyik legnívósabb nemzetközi forgatókönyvírói workshopra. 

A jeruzsálemi Sam Spiegel International Film Lab nemzetközi forgatókönyv-inkubátort 2011-ben alapították.

Az eltelt idő alatt egyik projektjük az Oscar-díjig jutott: Nemes Jeles László Jeruzsálemben fejlesztette a Saul fia forgatókönyvét. Minden évben tizenkét, az első vagy a második filmjén dolgozó író-rendezőt hívnak meg a programba. A résztvevőknek hét hónapjuk van a forgatókönyv befejezésére, ezalatt két workshopon vesznek részt Jeruzsálemben és három elismert filmes szakember segíti őket az írásban. A Sam Spiegel International Film Labba bekerült filmtervek háromnegyede eljut a megvalósításig.

Csuja László, a Virágvölgy nagyjátékfilm és a Kilenc hónap háború című dokufilm rendezője Nemes Annával dolgozik együtt a filmterven.

Tavasszal ötezer eurós támogatást nyertek ehhez a szófiai filmfesztivál részeként megrendezett pitch fórumon.

Ősszel a Magyar Nemzeti Filmalap további 2 millió forintot szavazott meg a forgatókönyv fejlesztésére. Nemes Anna a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán végzett, és Szép szörny címmel készít dokumentumfilmet testépítőnőkről.

A teremtés koronája is egy profi testépítőnőről szól.

A 34 éves Edina megpróbál kapcsolatot létesíteni saját testével, ami korábban idegen hellyé vált számára. Edina edzőjével, Ádámmal él együtt. A pár közösen készül a rangos Arnold Classic testépítőversenyre, de egy különös férfi feltűnése mindent megváltoztat.

Forrás: Film.hu, borítófotó: Filmkultúra

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Júl. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum