KULTer.hu - Rajongójával készített klipet Harcsa Veronika
105873
post-template-default,single,single-post,postid-105873,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Rajongójával készített klipet Harcsa Veronika

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint az egyik rajongójuk segítségével DIY, azaz „csináld magad” klipet készített Listen To Me Now című dalukhoz, mely a belga ritmusszekcióval kiegészült Quartetjük februárban megjelenő, Shapeshifter című lemezét vezeti fel. A klipet december 8-án az A38 Hajón is bemutatják.

Az emberek közötti kommunikáció bonyolultságáról szóló, személyes hangvételű számhoz tartozó klip története még nyáron kezdődött. Harcsa Veronika elmesélte, hogyan vették észre Nagy Eszter Fruzsinát egyik koncertjükön, ahogyan „a színpadszéli esőtócsában tükröződve örökítette meg az egyik dalunkat”.

„Mint kiderült, Eszter idén februárban vette első kameráját. Mégis olyan ösztönös szépérzékkel bánik a képpel, ami Bálinttal mindkettőnket lenyűgözött.”

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint harmadik, 2019 februárjában megjelenő lemezét belga ritmusszekcióval rögzítette. A duóhoz Antoine Pierre, fiatal dobvirtuóz és Nicolas Thys, a belga jazz szcéna egyik legelismertebb bőgőse csatlakozott. Az album egyik legérzékenyebb száma a Listen To Me Now, amelyhez ezután felkérték az autodidakta operatőr lányt. Vele készített DIY, „csináld magad” klipet Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, hármasban találták ki a koncepciót, együtt forgattak és vágtak.

„Csak a saját szűrőinken keresztül próbálhatjuk meg megérteni a másikat, és sosem ismerhetjük meg tökéletesen, teljes valójában” – folytatja a történetet Harcsa Veronika. „Ezért a klipben egymást csak tükrökön és árnyakon keresztül látjuk, sosem egy az egyben. A felvételek a Budai Arborétumban és a saját lakásomban készültek, végig természetes fények mellett.”

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint belga ritmusszekcióval kiegészült Quartetjét élőben legközelebb december 8-án lehet meghallgatni az A38-on. Shapeshifter című lemezük február elsején jelenik meg. Az új albumot tavasszal Németországban és Belgiumban, majd júniusban egy magyarországi turnén is bemutatják, melynek budapesti állomása a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében lesz június 27-én.

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. aug. >>
hkscpsv
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum