KULTer.hu - Lemondott a JAK-elnök, új vezetőt keresnek
107060
post-template-default,single,single-post,postid-107060,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Lemondott a JAK-elnök, új vezetőt keresnek

Lemondott a József Attila Kör elnöki posztjáról Nagy Kata költő, a címre JAK-tagok nyújthatják be pályázatukat 2019. március 10-ig.

A József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK) mintegy 350 fiatal írót és tiszteletbeli tagot tömörítő, országos hatókörű szakmai és érdekvédelmi szervezet. Profilja a kortárs magyar irodalom és kulturális élet érdekében végzett közhasznú tevékenység, nagy hagyományú könyvsorozata a JAK-füzetek, ahol olyan jelentős szerzők is megjelentek, mint Esterházy Péter és Nádas Péter.

A legnagyobb múltú magyarországi fiatal irodalmi szervezet idén 30 éve vált önállóvá.

Jogelődje a Fiatal Írók József Attila Köre (FIJAK) a Magyar Írószövetség alatt a tehetséges fiatal szerzőket és értelmiségi gondolkodókat összekötő szellemi műhelyként működött, nem egyszer komoly politikai összetűzésbe és botrányba keveredve.

A JAK elnököt keres az elkövetkező három évre, aki a 2017. szeptember 1-jei szigligeti tisztújító közgyűlésén megválasztott Nagy Kata megüresedett helyét töltheti be. A nehéz anyagi helyzete miatt az utóbbi években egyre kisebb aktivitást produkáló szervezet vezetője, továbbá titkára, Németh Bálint ugyanis lemondott a legutóbbi közgyűlésen, mégpedig az elnökség további tagjaival együtt.

Az elnök munkájáért tiszteletdíjban részesül, ennek mértékéről a közgyűlés dönt, jelenlegi összege havi bruttó 200.000 forint.

A feltételek között szerepel, hogy a pályázó legyen a JAK tagja, viszont ne legyen más hazai írószervezet vezetőségének tagja, de legalábbis megválasztása esetén ez utóbbiról le kell mondania.

A pályázat benyújtásának módja:

A pályázatokat elektronikusan a jozsefattilakor@gmail.com címre kell benyújtani, melynek beérkezéséről a JAK visszajelzést küld. A pályázathoz részletes pályázati tervet kell csatolni, amely az alábbiakat foglalja magába.

  • A pályázó szakmai tervét és vezetői elképzelését rövid és hosszabb távon
  • Az esetleges szervezetfejlesztésre vonatkozó elképzelései
  • A JAK finanszírozására, működtetésére vonatkozó pénzügyi elképzelések
  • Szakmai önéletrajz és publikációs lista

A formailag megfelelő pályázatokat minden JAK-tag elolvashatja, majd azokról a közgyűlés titkos szavazással dönt. A megválasztott elnök mandátuma 2019. április 1-től 2022. március 31-ig tart majd.

A friss elnök lehet a kultikus, nagy múltra visszatekintő JAK-tábor friss főszervezője is.

Forrás: JAK, borítófotó: Győrfi Kata

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. dec. >>
hkscpsv
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum