KULTer.hu - Nagy siker a huszáros horror kampánya
108129
post-template-default,single,single-post,postid-108129,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Nagy siker a huszáros horror kampánya

Elindult a közösségi finanszírozási kampánya Az Utolsó Előtti Huszár című történelmi misztikus képregénysorozatnak. Varga Bálint Bánk és Tuli Krisztián képregényének nulladik része akkora sikert aratott, hogy az Indiegogón már első nap elérték a kitűzött cél 100%-át.

Huszárok, misztikum, háború és vér

Az Utolsó Előtti Huszár az első világháború idején játszódik, főszereplői pedig egy titkos huszárosztag tagjai, akik munkája megóvni a Monarchiát a természetfeletti fenyegetéstől. A képregény történelmi dráma, kaland és természetfeletti horror keveréke, melyben a magyar népmesék, legendák és mitológia világa keveredik a Nagy Háború valós eseményeivel.

A képregény a decemberi digitális bemutatórész alapján egyszerre komoly és humoros, a rajzok világa szálkás, stilizált, s a vizualitást sötét színek uralják.

A Nagy Háború színfalai mögött zajlik egy másik háború.

A cselekmény a Fekete mentésekkel foglalkozik, köztük is főképp Csillagszeművel, aki egy különleges képességű és különösen forrófejű tagja a tizenkettesek, azaz a boszorkányosok csapatának. A készítők azt ígérik, hogy a történet első hat része, azaz az első ciklus, amivel készülnek, bejárja majd a háború sújtotta Európa legsötétebb zugait.

Rendezői változat és vendégképregények

„A történet megalkotása során valós eseményeket és személyeket tanulmányoztunk – történész konzulensek segítségével –, és klasszikus mondák, népmesék elemeit szőttük bele a saját mesénkbe. Mindez kapott egy modern fantasy hangulatot, egy csipetnyi folklórral és gótikus (néhol kozmikus) horrorral megbolondítva.” – írják a készítők.

A szereplőket is valós személyek ihlették.

Legalább külsőre, de néhol tipikus filmszerepeik, életük is alapanyagul szolgált a karakterek számára. Fehérló elődje Jávor Pál, Geiszt alakját Garas Dezső képmása ihlette, Gábor úrét pedig Latinovits Zoltáné. Így az alkotók a múlt századi legendákból is merítenek, amikor a magyarok szívét célozzák meg.

A közösségi finanszírozási kampányból Bálint és Krisztián a képregénysorozat első, 30 oldalas részét fogja kiadni színesben – most már biztosan, hiszen a kampány elindulásának napján, február 14-én összegyűlt a kitűzött cél –, valamint a rajzoló számára teszik lehetővé, hogy főállásban a képregényen dolgozzon.

A választható támogatói csomagok bővelkednek extrákban.

A gyűjtői csomag különösen népszerű, száz támogató rendelte meg, így az már elfogyott; és a hasonló közösségi finanszírozó oldalakon megszokott, előre kitűzött összegen túli célokból is hatot teljesített már a kampány.

A csomagokban előrendelt képregényeket terv szerint júniusban kapják kézhez a támogatók, vagy akár személyesen is átvehetik majd a bemutató bulin.

Borítókép: Az Utolsó Előtti Huszár

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum