KULTer.hu - Az első magyar fődíj Monte-Carlóban
108726
post-template-default,single,single-post,postid-108726,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Az első magyar fődíj Monte-Carlóban

Magyar sikerrel zárult szombat este a Monte-Carlói Nemzetközi Filmfesztivál. Reisz Gábor alkotása, a Rossz versek kapta a fődíjat az Emir Kusturica által elnökölt zsűritől. 

A fődíjat először nyerte el magyar film.

„Reisz Gábor új filmje ugyanazon a játékosan elemelt, de őszinte hangon szólal meg, mint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, mégsem tekinthető önismétlőnek. Naplószerű vallomástétel, ami ha nem is a szerző legmélyebb, de minden esetre a legszemélyesebb műve.” – így kezdődik Berényi Csaba nálunk megjelent kritikája a friss fődíjas alkotásról.

A Rossz versek a felnőtté válás legfontosabb kérdéseivel foglalkozik.

Megvalósíthatóak-e a vágyaink, milyen, ha rosszak vagyunk bennük, és különböző gyerekkori énjeink elégedettek lennének-e azzal az emberrel, akivé váltunk. „Olyan filmet akartam készíteni, amelyből rá lehet ismerni a valóságra, melyben Magyarországon élünk” – mondta Reisz Gábort, aki a film főszereplője is.

A Rossz verseket tavaly decemberben mutatták be a hazai mozik, nemzetközi premierje az A-kategóriás tallinni filmfesztiválon volt.

Olaszországi fesztiválpremierje alkalmával Torinóban három zsűri díjazta.

A filmhez a VAN filmzenekar készítette a zenét, több dalhoz videó is készült. Legutóbb a Szemüvegen át hivatalos klipje debütált, valamint a januárban Magyarországon elért harmincezres nézőszám után egy live remix videót is közzétett a film stábja.

A rangos filmes elismerést a rendező vette át március 9-én, a fesztiválzáró gálaesten Monte-Carlóban.

Forrás: MTI

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. nov. >>
hkscpsv
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum