KULTer.hu - Játssz a Müpa mélygarázsában a zenekaroddal!
108740
post-template-default,single,single-post,postid-108740,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Játssz a Müpa mélygarázsában a zenekaroddal!

Június 1-jén ismét koncertszínpad épül a Művészetek Palotája alatti parkolóban, a Garázsband Fesztivál fellépői a legtehetségesebb fiatal zenekarok közül kerülnek ki. Már lehet jelentkezni!

Tehetségeket fedeznének fel

A Müpa 2016-ban azzal a céllal álmodta meg a Garázsband Fesztivált, hogy a fiatal, egyelőre még ismeretlen vagy kevésbé ismert zenekarok karrierjét segítse beindítani. Mint közleményükben írták, a csapatok a fesztiválon önálló, negyvenperces koncertet adhatnak profi stábbal, egy nem szokványos helyszínen, a mélygarázsban.

Az eddigi fellépők a hazai klubok és fesztiválok fellépőivé váltak

Az elmúlt három év során csaknem kétszáz zenekar jelentkezett, közülük tizenöten bizonyíthattak a Garázsband színpadán. 2016 közönségdíjasa, a The Bluebay Foxes tavaly a holland Kensington zenekar előtt melegített be a Barba Negrában, de turnézott az Ivan & The Parazol előzenekaraként és megjelent első stúdiólemeze is. A Shaibo 2017-ben még a Müpa mélygarázsában, tavaly már az A38 hajó színpadán zenélt. A tavalyi nyertesek közül a Madrapur azzal a 30Y-nal koncertezett, amely a Hey, June! idei sorozatában a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán játszik.

A pályázat menete

A zsűri a Müpában idén fellépő zenészekből áll össze:

  • Beck Zoli (30Y)
  • Keleti András (colorStar)
  • Kollár-Klemencz László (Kistehén)
  • Leskovics Gábor (Pál Utcai Fiúk)
  • Zságer Balázs (Zagar)

A zsűri tagjai egymástól függetlenül pontozzák a beérkezett pályaműveket. Az öt legtöbb pontot összegyűjtő együttes jut a Garázsband színpadára. A fellépésen kívül egyéb nyeremények is várnak a bandákra: a közönség helyszíni szavazatai alapján a legnépszerűbb zenekarok nyerhetnek egy egész napot a Müpa stúdiójában, egy profi fotózást, további fellépési lehetőséget, valamint két hangfallal is gazdagabbak lehetnek.

A szervezők április 25-ig várják a pályázatokat. A részletes pályázati kiírás és a jelentkezési lap itt érhető el.

Forrás: MTI

Borítófotó: Pályi Zsófia

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2019. máj. >>
hkscpsv
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum