KULTer.hu - Német kötet 32 magyar költő verseivel
108966
post-template-default,single,single-post,postid-108966,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Német kötet 32 magyar költő verseivel

Németországban megjelent egy kortárs fiatal magyar költészetet bemutató progresszív antológia. A kötetben 32 szerző kapott helyet, köztük Izsó Zita, Nemes Z. Márió, Terék Anna és Závada Péter.

Már címével is az évszázad hipnózisát ígéri az a kortárs magyar költészetet bemutató német versgyűjtemény, amelyben 1980 után született szerzők szövegei kaptak helyt.

A Dies wird die Hypnose des Jahrhunderts – Ungarische Lyrik der Gegenwart (Ez lesz az évszázad hipnózisa – A mai magyar költészet) című gyűjtemény szerkesztői (és a legtöbb szöveg fordítói), Kalász Orsolya és Peter Holland a fiatal költők elmúlt tíz évben írt versei közül válogatták össze a kötet anyagát. A kiadó a berlini székhelyű Klak Verlag.

Az összeállítás (nyelv)területileg is széles spektrumot fed le Erdélytől a Vajdaságig.

Az ezredforduló után jelentkező, nemzetközileg is párbeszédképes, különböző költészeti törekvéseket hozza közel egymáshoz. Az antropocén fényében láthatóvá válnak az emberen kívüli világok, a válogatásban helyet kap az intimitás és a politika, a mitológia és szociográfia, a bunkerek repedéseinek mikroképei és a kozmikus távlatok – és mintha ebben a különös elegyben a szövegek kiegészítenék, rögzítenék és folytatnák is egymást.

Az antológia szerzői:

Áfra János, Bajtai András, Bíró Tímea, Borda Réka, Deres Kornélia, Fehér Renátó, Fekete Richárd, Gulisio Tímea, Izsó Zita, Juhász Tibor, Kali Ágnes, Kele Fodor Ákos, Kemény Lili, Korpa Tamás, Krusovszky Dénes, Kupcsik Lidi, Lanczkor Gábor, Lesi Zoltán, Nemes Z. Márió, Németh Bálint, Pál Sándor Attila, Simon Márton, Sirokai Mátyás, Székely Örs, Szőcs Petra, Terék Anna, Tóth Kinga, Turi Tímea, Vajna Ádám, Vida Kamilla, Závada Péter, Zilahi Anna

Forrás: Klak Verlag, borítókép: Naomi Devil Hipnózis című festménye

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. aug. >>
hkscpsv
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Események

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum