KULTer.hu - 80 művész a jubileumi Nyári Tárlaton
109980
post-template-default,single,single-post,postid-109980,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

80 művész a jubileumi Nyári Tárlaton

A negyvenedik szegedi Nyári Tárlatra nyolcvan művész alkotásait válogatta be a zsűri, így a meghívott alkotók munkáival együtt száznál is több festmény, szobor és grafika fogadja május 24-től a látogatókat a Reök-palotában, nyilatkozta a szervező Szegedi Szabadtéri Játékok sajtóreferense.

A tárlat a szegedi nyár kulturális életének egyik legjelentősebb eseménye, emelte ki Szalai Anna. Az első ízben 1962-ben megrendezett, majd a nyolcvanas évektől – a Táblaképfestészeti Biennáléval váltakozva – kétévente tartott kiállítás a hazai kortárs képzőművészetről igyekszik átfogó és hiteles képet nyújtani.

A Nyári Tárlatra szabad beadásos rendszerben rekordszámú, csaknem hétszáz alkotás érkezett.

Ezek közül Aknay János festő- és szobrászművész, Nagy Gábor festőművész, valamint Nátyi Róbert művészettörténész választotta ki azokat a műveket, amelyek szerepelnek majd a szecessziós palota két szintjét megtöltő monumentális tárlaton. A kiállítás nívójának megfelelően olyan alkotókat válogattak be, mint Popovics Lőrinc, Ágoston Lóránt, Pataki Ferenc, Sinkó János, Sejben Lajos, Lányi Adrienn vagy Darázs János, de számos fiatal művész munkáját is megismerhetik majd a látogatók.

A kiállítás szervezői néhány éve vezették be azt a gyakorlatot, hogy a beadásos rendszer mellett a legnevesebb magyar képzőművészeket meghívják az országos seregszemlére.

A jubileumi Nyári Tárlaton így mások mellett Aknay János, Balla Attila, Henn László András, Hérics Nándor, Jagicza Patrícia, Kovács Péter, Serényi H. Zsigmond, Kántor Ágnes, Nagy Gábor, Nádas Alexandra, Pinczehelyi Sándor, Váli Dezső és Vojnich Erzsébet munkáival is találkozhat a közönség.

Forrás: MTI, borítófotó: Reök-palota

KULTer.hu Hír

szerző: KULTer.hu Hír
honlap e-mail
A KULTer.hu rendelkezésére bocsátott és a szerkesztőség által továbbszerkesztett, vagy a szerkesztőség által összeállított sajtóanyagok és a szerkesztőségi hírek megjelenési formája.

KULTprogramok

<< 2020. Sze. >>
hkscpsv
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

In Internet Explorer versions up to 8, things inside the canvas are inaccessible!

Archívum